Gemeente Spijkenisse


Zaterdag 04 april 2009 Open Dag van De Elementen

30 maart 2009

De gemeente organiseert op zaterdag 04 april tussen 11.00 en 15.00 uur een Open Dag voor De Elementen. Bezoekers kunnen dan kennis maken met de ambitieuze nieuwbouwwijk in aanbouw.

Op het parkeerterrein van het Elementenhuis geeft Lodewijk Hoekstra van het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin advies over inrichting van balkon en terras. Men kan op de twaalfde verdieping van De Vier Werelden, dus echt op hoogte, genieten van het uitzicht over de Oude Maas en Spijkenisse. Voor de kinderen zijn er twee leuke attracties en wie het Elementenpark wil ontdekken kan zich laten rondrijden in een golfkarretje. Ook een wandeling in het park met de stedenbouwkundige staat op het programma. En uiteraard kan men zich laten informeren over de woningen die in De Elementen komen. Een kopje koffie en een stroopwafel staat voor iedere bezoeker klaar.

Boom planten met Kids4Trees
Een bijzonder onderdeel van de Open Dag is het planten van een forse amberboom in Het Park door wethouder Jan-Willem Mijnans en Lodewijk Hoekstra. Kinderen van De Maasoever zingen hun eigen liedje over bomen waarmee ze in de finale van het Kids4Trees songfestival stonden. De boom wordt om 11.30 uur geplant. De amberbomen die bekend staan om hun prachtige herfstkleuren omzomen straks de nieuwe Elementenweg.