Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Museum Flehite neemt deel aan Nationaal Museumweekend met Levende Geschiedenis in de Mannenzaal

zaterdag 4 en zondag 5 april, 12.00 - 17.00 uur

Museum Flehite doet mee aan het Nationaal Museumweekend met Levende Geschiedenis in de Mannenzaal

zaterdag 4 en zondag 5 april, 12.00 - 17.00 uur

Museum Flehite neemt ook dit jaar weer deel aan het Museumweekend. Met Levende Geschiedenis in De Mannenzaal sluit het museum aan bij het thema van het Museumweekend 2009: verleiden. De gastelingen anno 1907 verleiden u graag tot een bezoek aan de Mannenzaal. De gasthuiszaal is op beide dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur en tijdens het Museumweekend gratis te bezoeken.

Al meer dan vijftien jaar is er in de maanden juli en augustus en tijdens bijzondere dagen als het Museumweekend, Levende Geschiedenis in de Mannenzaal. Rolspelers kruipen in de huid van bejaarde mannen anno 1907 die hun laatste dagen sleten in de gasthuiszaal van het Sint Pieters- en Bloklandsgasthuis. De gastelingen, binnenvader en ondermoeder vertellen over het reilen en zeilen in het gasthuis. De mannenzaal is uniek in Nederland. Het is de enige bewaard gebleven gasthuiszaal.

Jaarlijks nemen zo'n 500 Nederlandse musea deel aan het Museumweekend. Ze geven een korting of stellen het museum gratis open om bezoekers (opnieuw) kennis te laten maken met hun museum.

///// einde bericht /////

Museum Flehite is wegens verbouwing en herinrichting gesloten. Het museum gaat op 15 mei 2009 weer open. De meest actuele gegevens vindt u op www.museumflehite.nl of abonneer u op onze digitale nieuwsbrief via info@museumflehite.nl.

De volgende bedrijven en particulieren ondersteunen Museum Flehite: Hoofdsponsor: Rabobank Amersfoort e.o.
Zaalpartners: Amfors, Familie Van 't Eind, Ontwikkelingsbedrijf Vathorst, Reproka Visuele Communicatie, Smink Afvalverwerking, Van Zwol Wijntjes, Welkenhuijsen Kunstmakelaardij, Wolter & Dros. Sponsors: Adviesbureau Haver Droeze, Amersfoortse Fotograaf, Amersfoortse Verzekering, Baspartout, Cees Kamerbeek Fonds, Gilde Amersfoort, NV Stadsherstel, Real Estate Communication, Van Olst & Van Veen Schilders, Velhuizen Beens Van de Castel, Technica, Uitgeverij Bekking, Waterlijn.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan het beheer en behoud van Amersfoorts cultureel erfgoed en aan onze tentoonstellingen over kunst en cultuur, gerelateerd aan Amersfoort? Neem dan contact op met Onno Maurer, hoofd en conservator, o.maurer@museumflehite.nl, T 033 - 247 11 05.