Ingezonden persbericht


Extra jubileumconcert Elly Ameling wegens grote belangstelling

ROTTERDAM - De organisatie van de viering van het honderdjarig bestaan van het Libanon Lyceum kent een vliegende start. Het comité heeft wegens grote belangstelling besloten om een extra concert van Elly Ameling aan het programma van de viering van het jubileum toe te voegen. De sopraan die in 1950 haar HBS A-diploma op het Libanon Lyceum behaalde, is daarom samen met operazangeres Klara Uleman (VWO-diploma 1982) op zaterdag 4 april niet alleen 's middags om 14.00 uur, maar ook 's avonds om 20.00 uur te zien.

Op de locatie aan de Ramlehweg 4 in de Rotterdamse wijk Kralingen worden Ameling en Uleman, die onlangs in de Royal Albert Hall in Londen een glansrol als Carmen vervulde, begeleid door de pianisten Marlies van Gent en Jan van Lier. De eerste deed drie klassen van het Gymnasium op het Libanon Lyceum, voordat ze overstapte naar het Rotterdams conservatorium. Jan van Lier haalde in 1959 zijn HBS B-diploma op het Libanon Lyceum, de school waar hij in 1975 terugkeerde in de functie van rector.

Ook de tweede activiteit op het jubileumprogramma van het Libanon Lyceum mag zich verheugen in een grote belangstelling. Om die reden is besloten om de Libanon-lezing van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ronald Plasterk te verplaatsen naar de burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis. Voor deze bijeenkomst van 20 april, die alleen op uitnodiging kan worden bijgewoond, hebben reeds 250 mensen zich aangemeld.

Hoogtepunt van de viering van het honderdjarig bestaan van de vermaarde Rotterdamse school vormt een grote feestavond voor oud-leerlingen en voormalige medewerkers die op zaterdag 26 september op de SS Rotterdam wordt gehouden. De organisatie verwacht die avond 1800 reünisten aan boord van het voormalige stoomschip van de Holland Amerika Lijn, dat in Katendrecht zijn laatste ligplaats heeft gekregen.

Tijdens een forumavond over maatschappelijk verantwoord ondernemen nemen op donderdag 7 mei voormalig Libanon-leerlingen Antony Burgmans (Unilever), Franswillem Briet (De Goudse Verzekeringen), Floris Croon (Boer&Croon) en oud-burgemeester Ivo Opstelten plaats achter de tafel. In een sportforum met de titel 'Wat is goede coaching in de sport' komen op donderdag 18 juni onder leiding van Studio Sport-presentator Tom Egbers voormalig Libanon Lyceum-leerlingen Thijs Libregts, Robert Eenhoorn, de gouden waterpolocoach van Beijing, Robin van Galen, en sportpsycholoog Frits Avis aan het woord. Meer informatie is terug te vinden op de jubileumsite www.libanon100jaar.nl

Noot: Nadere informatie: Henk van Waveren 06-14.32.16.42 of Dick Rietveld 06-22.38.08.19

Ardie den Hoed

Hoogstraat 29
3011PE Rotterdam
+31 (0)10-412.63.76
+31 (0)6-53.45.05.23
adenhoed@fastforward.nu
www.fastforward.nu


---- --