Gemeente Heemskerk


zaterdag, 04 april 2009

LED-verlichting langs De Richel in Broekpolder

De gemeente is van plan LED-verlichting aan te brengen langs De Richel in de Broekpolder. Er komen groene LED-lampen omdat deze goed passen in de landelijke omgeving van De Richel. Aanleiding is een eerdere proef die is gehouden met deze verlichting bij de ingang van het gemeentehuis.

Op de proef bij het gemeentehuis is positief gereageerd. LED-lampen zijn energiezuiniger dan conventionele armaturen en leveren op de langere termijn winst op. De gemeente kiest nu nog voor kleinschaligheid in de Broekpolder, omdat de ontwikkeling van LED-verlichting nog volop bezig is. Daarnaast zijn de kosten voor de aanschaf van armaturen voor LED-lampen op grote schaal nog erg hoog en is op korte termijn ook energiewinst te behalen in met meer energiezuinige conventionele lampen.
De gemeente brengt de LED-verlichting aan om de meest recente ontwikkelingen op het gebied van energiezuinige openbare verlichting te volgen. Vanzelfsprekend draagt Heemskerk als millenniumgemeente met de pilot bij aan de millenniumdoelstellingen.

---