René van Kooten en Freek Bartels herenigd in Joseph

04/04/2009 08:30

Joop van den Ende Theaterproducties

René van Kooten gaat vanaf deze week voor een korte periode de rol van Farao vertolken in de succesmusical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Hiermee wordt hij weer verenigd met Freek Bartels, zijn voormalig collega uit Les Misérables, die de hoofdrol van Jozef vertolkt. De rol van Farao werd gespeeld door Paul Walthaus die de komende maanden een soloproject doet in samenwerking met het M-Lab. Hij zal de rol weer hernemen tijdens de verlenging van Joseph in het Beatrix Theater in Utrecht. JOSEPH reist momenteel langs uitverkochte theaters in heel Nederland en inmiddels zijn er meer dan 250.000 kaarten verkocht. Na het tijdelijke avontuur in Joseph gaat René van Kooten vanaf november naast Brigitte Heitzer de hoofdrol spelen in de vrolijke rock 'n' roll musical Love Me Tender - All Shook Up.

René van Kooten

René van Kooten begon zijn theatercarrière met een rol in de musical Hair. René was daarna te zien in Miss Saigon, Elisabeth, Aida, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer? en Beauty And The Beast. René won in 2008 met zijn rol van Jean Valjean in Les Misérables de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Half september is René te zien in de M-Lab productie Urinetown. Vanaf eind september start René met de repetities voor de hoofdrol van Chad in de vrolijke rock 'n' roll musical Love Me Tender - All Shook Up. Een nieuwe Nederlandse musical met de 25 grootste hitsongs van rocklegende Elvis Presley, zoals de megahits 'Jailhouse Rock', 'Can't Help Falling In Love', 'All Shook Up' en 'Burning Love'. Deze swingende jukeboxmusical vol liefde, avontuur en humor beleeft op 22 november haar Europese première en zal daarna te zien zijn in theaters door heel Nederland. René van Kooten: 'Ik zag Paul deze deels op Elvis geïnspireerde rol op de première weergaloos spelen en ik ben vereerd dat ik deze rol in deze uitbundig en vrolijke succesmusical ook mag gaan vertolken.'

JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat

De kleurrijke musical JOSEPH is geschreven door Tim Rice en Andrew Lloyd Webber en de Nederlandse versie is vertaald door Martine Bijl. Bekende nummers zijn 'Laat je droom bestaan' en 'Sluit alle deuren maar'. De musical, met Freek Bartels en Renée van Wegberg in de hoofdrollen, is geïnspireerd op het beroemde Bijbelverhaal van Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. JOSEPH is een tijdloos verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Dit alles op een uitbundige manier gebracht met veel humor en vrolijke muziekstijlen, waaronder Rock 'n Roll, Calypso en Disco.

JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat reist momenteel langs de theaters in Nederland en is vanaf 23 september te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.musicals.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/