Politie Zeeland


---


O-686-2009 Mogelijke overval voorkomen
Een bewoner van een woning aan de Galjoenstraat in Yerseke heeft gisteravond mogelijk voorkomen dat hij in zijn woning werd overvallen.
Rond 21.50 uur zag de man een schim langs zijn woning lopen en even later werd er aangebeld. De man opende zijn deur een klein stukje en op dat moment werd er een voorwerp door de opening geduwd. De bewoner heeft de deur op eigen kracht dichtgeduwd en heeft hierbij licht letsel aan zijn hand en voet opgelopen. De technische recherche van de Zeeuwse politie heeft sporen afgenomen bij de woning en agenten gaan nog een buurtonderzoek houden.

O/Z-687-2009 Motor verduisterd
Een 44-jarige man uit Kapelle wilde zijn BMW motorfiets verkopen en had hiertoe een advertentie geplaatst op internet.
Rond 13.00 uur gistermiddag kwam er een man naar de motor kijken. Hij toonde de nodige interesse en is vertrokken voor een proefritje. Dat proefritje duurde wel heel erg lang, want de man is nog steeds niet terug. De eigenaar van de motor heeft dan ook aangifte gedaan van verduistering. De motor betreft een BMW R 1150GS voorzien van het kenteken MG-LL-01. Hij is grijs van kleur.
Eenzelfde geval deed zich voor in Kloosterzande. Ook hier reageerde een vermeende geĂŻnteresseerde op een advertentie op internet. Vrijdagavond mstreeks 18.00 uur is de 'klant' van een 53-jarige inwoner van Kloosterzande een proefrit gaan maken op diens motorfiets. Tot op heden is de motor nog niet teruggebracht. Deze motor betreft een BMW K1200 RS in de kleur geel en voorzien van kenteken MT-TF-46.

O-688-2009 Rijbewijs ingenomen in Wemeldinge
Een 52-jarige vrouw uit de gemeente Kapelle is gisteravond door de Zeeuwse politie betrapt op het rijden onder invloed.
Zij reed rond 20.00 uur tegen een geparkeerd staande auto aan op een parkeerplaats aan de Chezeeweg in Wemeldinge. De politie werd gebeld en een controle door surveillerende agenten volgde. Ze moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat zij bijna vier keer zoveel had gedronken dan toegestaan is. Het rijbewijs van de vrouw is door de agenten ingenomen. Dit wordt opgestuurd naar de officier van justitie die hierop een beslissing zal nemen of de vrouw het bewijs nog terug krijgt. De vrouw verklaarde dat niet haar drankgebruik, maar de laagstaande zon de oorzaak was van haar aanrijding.

Z-689-2009 Rijbewijs ingenomen van dronken vrouw
In Terneuzen, op de N61, is gisteravond rond 22.30 uur een 63-jarige vrouw uit Breskens betrapt op het rijden onder invloed.
Zij reed over voornoemde weg toen zij werd gecontroleerd door surveillerende agenten. De agenten lieten de vrouw een blaastest doen en hieruit bleek dat zij ongeveer zes (!) keer zoveel had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd door de agenten. Zij verklaarde vier glaasjes port te hebben gedronken.