Gemeente Soest

.

Brand AP Hilhorstweg Soest

04 april

Vanmorgen om ongeveer 06.00 uur is er een hooibrand ontstaan aan de zijkant van het erf van AP Hilhorstweg 5 in Soest.

Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Er ontstaat wel veel rook die in de richting van Amersfoort gaat. De rook zorgt niet voor gezondheidsrisico's. De brand is inmiddels onder controle.

In twee stapels hooibalen (één van 100 balen en één van 300 balen) is brand ontstaan. Dit is vermoedelijk aangestoken. Dit vermoeden is gebaseerd op het feit dat er op twee verschillende plekken brand was. Nader onderzoek naar de oorzaak volgt.

De brandweer is na melding van een omwonende om 06.17 uur uitgerukt met twee tankautospuiten en was snel ter plaatse. Daar zijn één watervoertuig en één manschappenvoertuig aan toegevoegd. Omdat de brandweer ook benedenwinds van de brand moet blussen en zelf in de rook staat, is er ook nog een extra ademluchtvoertuig ingeschakeld.

Op dit moment is de brand onder controle. De boer en zijn personeel zorgen er met machines voor dat de hooistapel nu helemaal uit elkaar wordt getrokken om bij de brandhaarden onder aan de stapel te kunnen komen. De brandweer blijft ondertussen blussen.

De stapel van 300 hooibalen was klaar voor gebruik en door de boer al verkocht. De brand zorgt daarom voor een financiële schade.