Politie Gelderland-Zuid

Fietsendieven in verzekering

Nijmegen, 04-04-2009 o Vrijdag werden in Nijmegen door goed oplettende agenten en medewerkers van bureau toezicht twee vermoedelijke fietsendieven afzonderlijk van elkaar betrapt en aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Vrijdagavond waren mountainbikers van politie bezig met een fietsverlichtingscontrole op het Keizer Karelplein ter hoogte van de Vereniging. De agenten zagen een manspersoon vanuit de richting St. Annastraat aan komen rijden, op een nieuw uitziende kinderfiets, zonder licht. Tijdens het bekeuringsgesprek bekeek de agent deze fiets eens goed en zag aan de fietssleutel een label hangen met een naam en telefoonnummer erop. Hierop werd contact gelegd met de politiemeldkamer die belde met het vermelde nummer. Enig nabellen leverde op dat de vader van het kind, van wie de fiets bleek te zijn, vertelde dat deze eerder die middag was weggenomen bij de bibliotheek aan de Mariënburg.

Verlenging verblijfsontzegging
De politieagenten namen daarop de kinderfiets in beslag en hielden de verdachte, een 34-jarige Nijmegenaar, aan voor diefstal of heling. De man bleek zich op ontzegd gebied te bevinden en krijgt een verlenging van zijn verblijfsontzegging. Hij is ingesloten voor verhoor en inmiddels in verzekering gesteld. De verdachte heeft verklaard de fiets geleend te hebben. De vader heeft aangifte gedaan van de diefstal.

Vrijdagmiddag namen agenten een 32-jarige verdachte van eveneens diefstal of heling van een fiets over van medewerkers van bureau toezicht. Die hadden de hen ambtshalve bekende man uit Nijmegen met een fiets zien lopen over de Tweede Oude Heselaan. Zij constateerden dat de fiets braaksporen had en vertrouwden het niet. Bij controle vertelde de 32-jarige in eerste instantie dat hij de fiets had geleend, later vertelde hij nog andere versies. Daarop werd hij aangehouden.
Ook deze verdachte zit ingesloten en is in verzekering gesteld gedurende verder politieonderzoek.
(08)

Laatst gewijzigd 04-04-2009 11:56 | © Regio Gelderland-Zuid |