Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 04-04-2009

Politie houdt toezicht tijdens Breda uitgaansavond

BREDA: De horecanacht van vrijdag 3 april op zaterdag 4 april 2009 is rustig verlopen. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers in het Bredase centrum aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van
cameratoezicht. Het was een rustige uitgaansavond, waarbij vier personen werden aangehouden.

Een 43-jarige man kreeg proces-verbaal omdat hij om 02.45 uur op het Kerkplein in het openbaar stond te urineren. Hij was het daar niet mee eens en beledigde de agenten. Dat leidde tot zijn arrestatie en een tweede proces-verbaal.
Omstreeks 01.35 uur was via camerabeelden te zien dat twee mannen drugs gebruikten in de Potkanstraat. De politie arresteerde vervolgens een 26-jarige man uit Vlaardingen. Hij was in het bezit van drie zogenaamde ponypacks met harddrugs bij zich. Hij kreeg proces-verbaal en de verdovende middelen zijn in beslag genomen.
Twee jongemannen gedroegen zich erg rumoerig en baldadig. Ze gooiden een terrasstoel omver en trapten tegen prullenbakken. Ook glazen flessen sneuvelden op het trottoir.
In het Valkenberg park trokken ze planten uit de grond en gooiden deze op het trottoir. Surveillerende agenten grepen in en arresteerde het duo. Ze waren afkomstig uit Dordrecht en 18 en 19 jaar oud.

Auto gestolen in Baarle-Nassau

BAARLE-NASSAU: In Baarle Nassau is een personenauto gestolen. Dat gebeurde
vrijdagavond 3 april in de Oordeelsestraat. De gedupeerde eigenaar had om 19.15 uur zijn auto geparkeerd en afgesloten. Hij is vervolgens een woning ingegaan om te gaan klussen. Zijn autosleutels had hij op de aanrecht gelegd. Rond 21.00 uur ontdekte hij dat zijn sleutels en zijn auto gestolen waren. Vermoedelijk is de dader in een onbewaakt moment de woning ingeslopen om de sleutels te stelen. De politie nam een aangifte op en liet de auto internationaal als gestolen voertuig signaleren. Het gaat om een zwarte Audi, type A-3 met het kenteken 06-PZ-VV.

Tijdelijk huisverbod voor huiselijk geweldpleger

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagavond 3 april, namens de
burgemeester van Etten-Leur, een tijdelijk huisverbod uitgereikt aan een 46-jarige inwoner van Etten-Leur. De verdachte was eerder op de dag aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Omwonenden belden omstreeks 17.30 uur naar de politie. Ze vertelden dat er in de woning een flinke ruzie bezig was, waarbij een 3-jarige kind bij aanwezig. De problematiek in het gezin is bekend bij de politie en bij Bureau Jeugdzorg. De man onderkende de noodzaak van het huisverbod en heeft tijdelijk elders onderdak gezocht.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld tien dagen de woning niet meer in mag. In diezelfde periode mag hij (of zij) ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel is bedoeld als afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht. Op die manier wordt ook een mogelijke escalatie voorkomen.
Het huisverbod wordt opgelegd door de burgemeester en daarna
uitgereikt door de politie.
De politie informeert daarna de hulpverleningsinstanties. Een
uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf.

Agenten nemen 23 kilo lood in beslag bij looddief

BREDA: 23 kilo lood was de buit waarmee 47-jarige Bredanaar aan de haal wilde gaan. De man werd op vrijdagavond 3 april op heterdaad betrapt bij diefstal van de partij daklood.
De politie kreeg om 22.10 uur meldingen dat een verdacht persoon op het dak zat van de winkels en woningen aan de achterzijde van de Ginnekenweg. De agenten benaderden hem via Achter de Lange Stallen. De verdachte deed in eerste instantie voorkomen alsof hij op het dak zocht naar een voetbal. Daar trapten ze echter gezien de
omstandigheden niet in. Na het aantreffen van de tas met 23 kilo lood was duidelijk wat de man aan het doen was. De loodslabben waren op diverse plekken losgetrokken, waarbij schade was ontstaan. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de looddief. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Drugs en geld gevonden bij automobilist

BREDA: Bij een routinecontrole stuitte de politie op een grote hoeveelheid softdrugs.
Een 22-jarige Bredase automobilist werd vrijdagavond 3 april om 22.15 uur gecontroleerd op de Terheijdenstraat. De agenten roken meteen een sterke hennepgeur, wat reden was voor een nader onderzoek in de auto. In een sporttas werd vervolgens 1.737 gram softdrugs en een contant geldbedrag van 2.150,- gevonden. De verdachte is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-04-2009 12:00 | © Regio Midden en West Brabant |