Politie Gelderland-Zuid

Tumult in winkelcentrum: 5 aanhoudingen

Nijmegen, 04-04-2009 o Vrijdagavond omstreeks 18.30 uur werd melding gemaakt van een vechtpartij in winkelcentrum Dukenburg. Meerdere politieagenten gingen erheen. De partijen werden gescheiden en uiteindelijk vier verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging en één voor belediging van een agent.

Na de melding, dat een vrouw geslagen zou zijn en dat gevochten zou worden, was een motoragent er als eerste bij. Hij zag drie personen met elkaar vechten en sprong ertussen. Met hulp van inmiddels ter plaatse gekomen beveiligingsmedewerkers konden de partijen worden gescheiden. Alledrie werden aangehouden en door verschillende eenheden overgebracht naar het politiebureau. Een getuige vertelde aan de motoragent dat er nóg een persoon betrokken was geweest bij de mishandeling. Eén van beveiligingsmensen kon dit bevestigen waarop een vierde aanhouding volgde.

Kindje opgevangen
De aangehouden verdachten zijn drie Nijmegenaren van 23, 25 en 35 jaar en een 29-jarige Nijmeegse, die zelf ook geslagen zou zijn. Enkele agenten bleven achter bij het winkelcentrum voor het opnemen van getuigenverklaringen. Een 22-jarige Nijmeegse die zich met de aanhoudingen begon te bemoeien en ten overstaan van omstanders beledigingen uitte richting een agent, werd daarvoor aangehouden.
Een kindje van de 29-jarige vrouw, dat getuige was geweest van de vechtpartij, is door de beveiliging meegenomen en gerustgesteld.

Eenmaal op het politiebureau wenste niemand aangifte te doen. Wel krijgen de vier een bekeuring voor het vechten op straat. Eén van de verdachten is nog naar een ziekenhuis gegaan in verband met een opgelopen verwonding.
(08)

Laatst gewijzigd 04-04-2009 13:09 | © Regio Gelderland-Zuid |