Politie Groningen

Zaterdag 4 april 2009

Provincie Groningen, 04-04-2009

Groningen: dronken automobilist aangehouden

Een 47-jarige man uit Zwaagwesteinde is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden op de Oude Kijk in t Jatstraat in Groningen. De automobilist bleek behoorlijk diep in het glaasje gekeken te hebben. Op het politiebureau bleek namelijk dat hij ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs was eerder al eens ingevorderd en ongeldig verklaard. De bestuurder maakte op de agenten een depressieve indruk. Hij werd na verhoor overgedragen aan de hulpverlening.

Groningen: vernieler door politie aangehouden

Een 26-jarige man uit de gemeente Groningen is vrijdagavond door de politie op de Van Oldenbarneveltstraat in Groningen aangehouden voor vernieling en poging tot diefstal. De agenten kregen een telefoontje dat de man bij het Noorderstation een fiets aan het vernielen was. De dienders zagen dat de verdachte met een afgebroken stander van een fiets het slot van een andere fiets probeerde te openen. Hij is daarop in de boeien geslagen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: insluiper op de bank aangehouden

Een 33-jarige man uit Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden in een woning aan de Monnikhof in Groningen. De man was de woning binnen geslopen en op de bank in slaap gevallen. Door de bewoners werd de man daar aangetroffen, zij schakelden de politie in. Die wist de man in de boeien te slaan. Hij is een bekende van de politie en komt vaker voor in verband met inbraken. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning wordt vermist. Hoe de man precies is binnen gekomen is ook nog niet bekend, braaksporen zijn er niet. De politie maakt proces-verbaal tegen de insluiper op.

Groningen: bromfietser in de fout

Een 17-jarige jongen uit Groningen is vrijdagavond door de politie gecontroleerd op de Beijumerweg in Groningen. Agenten zagen dat de jongen zonder helm reed. Ook had hij geen rijbewijs en bleek de bromfiets 75 km/u. te lopen. De jongen heeft meerdere bekeuringen gekregen. De bromfiets moet verplicht worden aangepast, zodat het voertuig aan de geldende richtlijnen voldoet.

Eemshaven: kapitein tussen wal en schip

Een 39-jarige schipper uit Den Helder is in de nacht van vrijdag op zaterdag overboord geslagen aan de Eemshornweg in Eemshaven. Het slachtoffer bleek door nog onbekende oorzaak van de loopladder te zijn gevallen en was in het water terecht gekomen. Een oplettende matroos wist alarm te slaan. Toen de politie en andere hulpverleners op de plek van het ongeval aankwamen lag de man nog steeds in het water. Het hoogteverschil tussen wal en water was ruim vijf meter. Hij moest door duikers van de brandweer uit zijn benaderde positie worden bevrijd. De schipper is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een uur in het water gelegen.

Winschoten: brandstofdieven aangehouden

Drie mannen uit Polen (52, 47 en 34 jaar oud) zijn vrijdagavond door de politie aangehouden op de Papierbaan in Winschoten. De drie verdachten hadden met behulp van een slang en drie jerrycans diesel gestolen uit een vrachtauto. De vrachtauto stond geparkeerd bij een bedrijf. Het drietal werd door de agenten op heterdaad betrapt. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ze zitten nog vast.

Stadskanaal: man aangehouden voor geven kopstoot

Een 43-jarige man uit Veendam is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden voor mishandeling. Een 23-jarige man uit Annerveensche Kanaal vertelde de agenten dat hij in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Stadskanaal een kopstoot had gekregen van de man uit Veendam. Hij had letsel aan zijn gezicht. Daarop is de verdachte aangehouden. De politie doet onderzoek naar de mishandeling.

Appingedam: alcomobilist knalt tegen gevel van winkel

Een 26-jarige man uit Delfzijl is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden op de Wijkstraat in Appingedam. De bestuurder was even daarvoor door vermoedelijk het geven van teveel gas de macht over het stuur kwijt geraakt en met zijn auto tegen de gevel van een winkel aan de Wijkstraat in Appingedam gereden. Op het politiebureau bleek dat de automobilist ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Oude Pekela: woning in brand

Een woning aan de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela is in de nacht van vrijdag op zaterdag door nog onbekende oorzaak gaan branden. De brandweer heeft het vuur geblust. Niemand raakte gewond. Eerder in de avond en nacht waren in de omgeving een conifeer en brandstapels in vlammen op gegaan. Of er een verband is tussen deze branden is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Oude Pekela: beginnende alcomobilst vast in modder

Een 23-jarige man uit Oude Pekela is vrijdagavond door de politie aangehouden op de Parklaan in zijn woonplaats. De beginnende bestuurder had zich met zijn auto vastgereden in de modder in een park. Agenten waren gealarmeerd, omdat er in het park met hekken gegooid zou worden. Toen de dienders op de plek des onheil kwamen ging een groepje jeugd er snel vandoor. De automobilist kon niet voor en achteruit en bleef alleen achter. Op het politiebureau bleek hij ruim
1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto moest worden afgesleept. De politie heeft tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt.

Enumatil: motorrijder onderuit

Een 53-jarige man uit Harkema is vrijdagmiddag met zijn motor onderuit gegaan op het Hoendiep in Enumatil. In een bocht raakte de bestuurder met zijn stander het wegdek, waardoor zijn motor in onbalans raakte. De man wist van zijn motor te springen, maar kon niet voorkomen dat zijn motor in het water terecht kwam. De motor is uit het Hoendiep gedregd. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.

Kolham: vrachtauto verliest lading

Een 26-jarige trucker uit Portugal is vrijdagmiddag op de A7 bij Kolham (in de rijrichting Groningen) een deel van zijn lading verloren. De bestuurder vervoerde een lading karton, waarvan een deel op het wegdek belandde. Een tiental pallets met karton viel in een bocht uit de vrachtauto doordat de lading niet goed was vastgezet. De afvallende lading veroorzaakte verkeershinder en een gevaarlijke situatie. Tegen de bestuurder is door de politie proces-verbaal opgemaakt.