Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Na Amsterdam nu ook nieuw apotheekconcept in Barendrecht

Opening tweede Boots apotheek in Barendrecht

Barendrecht, 6 april 2009. Op zaterdag 4 april is in Barendrecht de tweede Boots apotheek in Nederland feestelijk geopend. Met de opening van de tweede Boots apotheek geeft Alliance Healthcare Nederland aan vertrouwen te hebben in het nieuwe apotheekconcept. De nieuwe apotheek in Barendrecht maakt onderdeel uit van een pilot waarin het Boots apotheekconcept in Nederland wordt getest. De apotheek is eigendom van Alliance Healthcare Nederland, die eerder een Boots apotheek opende in Amsterdam.

De feestelijke openingshandeling werd verricht door meervoudig Olympisch en wereldkampioene zwemmen Inge de Bruijn. De Barendrechtse herkent zich in het uitgangspunt dat je goed voelen en er goed uitzien hand in hand gaan: "Ik heb net al een aantal producten geprobeerd en ik kan iedereen aanraden de Boots apotheek te bezoeken. Nº7 en Inge is een goede combinatie!"

De voormalige Kring-apotheek aan de Middenbaan is uitgebreid met een ruim assortiment zelfzorggeneesmiddelen, gezondheids- en huidverzorgingsproducten. Met name de Bootsproducten Botanics, Nº7 en Soltan zijn internationaal zeer succesvol. Het team medewerkers is ongewijzigd.

De Boots apotheek blijft zich richten op farmaceutische zorg.

Consument centraal
Managing director van Alliance Healthcare Nederland Arvid Manneke: "Met de opening van de tweede Boots apotheek in Nederland onderstrepen we ons vertrouwen in dit apotheekconcept. Deze pilot is ontwikkeld om beter te kunnen voldoen aan de behoeften en wensen van de zorgconsument. Het Boots apotheekconcept zet de consument op de eerste plaats, niet de groothandel of de apotheker. De formule is sterk en het biedt ons een grote kans om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn."

Het merk Boots
Het Boots merk is internationaal één van de bekendste merken in de gezondheid. Wereldwijd staat Boots bekend om de kwaliteit. Vanaf het begin in 1849 heeft de samenwerking met wetenschappers en specialisten op het gebied van gezondheid en huidverzorging ervoor gezorgd dat Boots kwalitatief hoogwaardige en succesvolle producten kon ontwikkelen en produceren zoals Nº7, Botanics en Soltan.

Over Alliance Healthcare Nederland en Alliance Boots Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Alliance Boots. Alliance Boots is de grootste farmaceutische groep in health en beauty in meer dan 20 landen. Alliance Boots is een private onderneming en telt meer dan 110.000 medewerkers.

De core business van Alliance Boots bestaat uit de ontwikkeling en verkoop van gezondheids- en verzorgingsproducten (ontwikkeld onder het Bootsmerk) en een farmaceutische groothandel (ontwikkeld onder het Alliance Healthcaremerk). Haar groothandel en distributienetwerk bedienen meer dan 135.000 apotheken, artsen, gezondheidscentra en ziekenhuizen via 370 farmaceutische groothandeldepots in 15 landen. De groep heeft meer dan 3.200 health en beauty verkooppunten in 9 landen. Hiervan hebben ruim 2.900 verkooppunten een apotheek. Alliance Boots heeft eigen, internationaal gerenommeerde merken zoals Boots Almus, Botanics, Nº7 en Soltan.



Ingezonden persbericht