Ingezonden persbericht


Mediainformatie, maart 2009

VIERDE Editie Natuurkunstprijs voor Amateurfotografen

Voor de vierde keer wordt deze prijs, die ingesteld is door de Stichting natuurkunst Drenthe, uitgereikt. Dit jaar naar aanleiding van 'Kunst- en natuurwandeling Kunstige Archeologie'.

Dit jaar hebben zich een vijftal verenigingen aangemeld: VAFS uit Sleen, GiAF uit Gieten, AFOFERA uit Assen, GoedLicht uit Coevorden en Fotogroep Vlinderstad uit Emmen. De leden van deze verenigingen hebben in de laatste maanden van 2008 foto's gemaakt van de kunstwerken die in Schoonoord waren te zien en het resultaat hiervan wordt tentoongesteld in de Bibliotheek Schoonoord.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 4 april officieel geopend door wethouder Geert Roeles. Daarna volgt de bekendmaking van de prijswinnaars. Er is een eerste, tweede en derde prijs. De bekende fotograaf Jan Anninga en beeldend kunstenaar Dick Lubbersen zullen de inzendingen beoordelen en de gelukkige winnaars aanwijzen.

De fototentoonstelling vormt een opstap naar 'Kunst- en natuurwandeling OverLeven' die als alles goed gaat op 17 juni van dit jaar zal worden geopend. De kunstenaars hebben dan vanaf 3 juni de tijd gehad om hun projecten te realiseren. Het is de bedoeling dat er ook in de herfst keer weer een Natuurkunstprijs voor amateurfotografen wordt georganiseerd. GeĂŻnteresseerde verenigingen kunnen zich hiervoor alvast melden bij de stichting.

Het programma voor zaterdag 4 april is als volgt: Ontvangst van de genodigden: 14.30 - 15.00 uur. Opening van de tentoonstelling door wethouder Geert Roeles om 15.00 uur. Daarna bekendmaking prijswinnaars Natuurkunstprijs Amateurfotografie en rondgang langs de foto's met een hapje en drankje.