Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Laat u zich verleiden?
4 en 5 april Museumweekend in het muZEEum

Op zaterdag 4 en zondag 5 april wordt het jaarlijkse Museumweekend georganiseerd. Musea uit heel Nederland verwelkomen dan het nieuwe seizoen met allerlei leuke activiteiten. Zo ook het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Het thema is dit jaar 'verleiden'. Het muZEEum geeft tijdens het Museumweekend 50% korting op de entreeprijs. Daarnaast kan de bezoeker, net zoals bij 'Tussen kunst en kitsch', zijn of haar munten laten taxeren door een expert. In het muZEEum zijn er ook nog diverse 'museumstukken' die de bezoeker proberen te verleiden. De winnaar krijgt een leuke prijs. Wat dit allemaal betekent? Kom zelf kijken!

Oude amoureuze munten
Munt- en penningdeskundige Willem van Moll is tijdens het Museumweekend in het muZEEum. Bij hem kunt u uw munten laten taxeren. Heeft u een goede keuze gemaakt of zich onterecht laten verleiden? Van Moll heeft ook een aantal zeer bijzondere oude munten, met onder andere verleidelijke amoureuze voorstellingen, bij zich. Als geen ander kan hij de bezoeker verleiden met de boeiende verhalen achter deze voorstellingen.

Leuk en spannend
Er is natuurlijk veel meer te zien in het muZEEum. Wilt u vanuit het historische uitkijktorentje met de verrekijker naar de zeeschepen op de Westerschelde turen, net zoals dat eeuwen geleden ook al gebeurde? Wilt u genieten van de bijzondere architectuur van het muZEEum waarin vijf gebouwen uit verschillende eeuwen met elkaar verbonden worden? Wilt u ervaren wat de betekenis van de zee voor de Zeeuwen is? Het heeft allemaal met waarnemen te maken en er is voor ieder wat wils. Ook voor kinderen is het muZEEum leuk en spannend vanwege de vele spelletjes.

Het muZEEum is tijdens het Museumweekend op zaterdag en zondag open van 13.00 uur en 17.00 uur. Op de entree wordt tijdens dit weekend 50% korting gegeven.

U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

En, laat u zich verleiden tot een bezoek aan het muZEEum?

Maart 2009


Ingezonden persbericht