Voedingcentrum


4 en 5 april: Kom in de Kas!

Komend weekend, 4 en 5 april, vindt het jaarlijkse evenement Kom in de Kas plaats. Iedereen, van jong tot oud, kan op die dagen een kijkje nemen in een van de 200 deelnemende kassen. Een ideale manier om eens van dichtbij te zien hoe groenten worden geteeld. De herkomst van voedsel is ook een van de onderwerpen waar de campagne Voedselkwaliteit van het Voedingscentrum zich op richt.

Kom in de Kas vindt dit jaar voor de 32^ste keer plaats. Door heel Nederland zetten glastuinbouwbedrijven hun deuren open om jou kennis te laten maken met hoe bijvoorbeeld groenten worden geproduceerd.

Neem een kijkje op de website van Kom in de Kas

Herkomst van voedsel

Met de campagne Voedselkwaliteit wil het Voedingscentrum onder meer aandacht vragen voor de herkomst van voedsel, om zo de kennis over en de interesse in de meerwaarden van voedsel (dierenwelzijn, natuur en milieu, eerlijke handel) te vergroten. Het Voedingscentrum staat daarom achter een evenement als Kom in de Kas.

Meer informatie over de campagne Voedselkwaliteit

EetDoeDingen

Wie meer leuke en leerzame uitjes zoekt over de herkomst van voedsel, kan prima terecht op www.eetdoedingen.nl. Deze database is onderdeel van Lekker Belangrijk!!!, de jeugdsite van het Voedingscentrum. Talloze leuke uitjes in elke regio, in elk seizoen en voor elke gelegenheid zijn er te vinden.