Prins van Oranje en Prinses Màxima bij première MAPENZI TAMU

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden wonen zaterdagavond 4 april in het Amsterdam RAI Theater de première bij van MAPENZI TAMU (Sweet Love).

De voorstelling is een initiatief van AMREF Flying Doctors en wordt uitgevoerd door voormalige straatkinderen uit Kenia. De Prins is beschermheer van AMREF Flying Doctors.

In de theaterproductie, onder leiding van regisseur Marco Baliani, staan liefde en (straat-)muziek centraal. De voorstelling laat zien dat in een land waar veel tienerzwangerschappen en aids voorkomen, ook mooie kanten van de liefde bestaan. MAPENZI TAMU wordt voorafgegaan door een documentaire over het leven van de acteurs op straat.

De acteurs zijn afkomstig uit de Keniase hoofdstad Nairobi. Daar leven circa 125.000 kinderen op straat. Ze hebben te kampen met problemen als verwaarlozing, verlating, honger en ondervoeding, ziekte, drugsgebruik, kinderarbeid, tienerzwangerschap, geweld, discriminatie en criminaliteit. AMREF vangt een deel van deze kinderen dagelijks op in een buurthuis in de wijk Dagoretti. Daar krijgen ze eten en worden ze voorgelicht over en begeleid bij een gezond en hygiënisch leven. Ook wordt er veel aandacht besteed aan vrijetijdsinvulling zoals straatvoetbal, filmproducties en theater. De netto opbrengsten van de theatertournee komen ten goede aan het Dagoretti Child In Need-project.

Noot voor redacties (