Ingezonden persbericht


Persbericht

Nijmegen, 20 maart 2009

Officiële opening Medisch Centrum Brakkenstein in Nijmegen op 4 april

Op zaterdag 4 april opent het Medisch Centrum Brakkenstein (MCB) in Nijmegen officieel zijn deuren. Alle geïnteresseerden kunnen tussen 15.00 en 18.00 u een kijkje nemen in het MCB aan de Kanunnik Boenenstraat 8. Het nieuwe medisch centrum herbergt een huisartsenpraktijk en een psychologenpraktijk en biedt plaats aan een diëtist, een longarts en een apotheek. Bovendien zijn NIM Maatschappelijk Werk Nijmegen en de Prikpost CWZ in het centrum gevestigd.

Het Medisch Centrum Brakkenstein zit al sinds november 2008 op de huidige locatie, maar de partners besloten tot begin april te wachten met de officiële opening. Huisarts Paul Pulles verklaart waarom: "We hebben hard gewerkt om een echt multidisciplinaire praktijk op te zetten, maar het kost behoorlijk wat tijd om zo'n uitgebalanceerd team bij elkaar te krijgen. Vandaar dat de officiële opening even op zich liet wachten. Maar het resultaat mag er zijn; we zijn heel tevreden met de samenstelling zoals die nu is, met elkaar complementerende vakgebieden. We mogen ons nu met recht een medisch centrum noemen."

Paul Pulles is samen met Apotheek Wilhelmina de initiatiefnemer van het Medisch Centrum Brakkenstein. Pulles nam in oktober 2008 de huisartsenpraktijk over van huisarts Manuels, en vervolgens is hij met Apotheek Wilhelmina rond de tafel gaan zitten om hun plannen voor een multidisciplinair centrum vorm te geven. "En gezamenlijk kwamen we uit bij deze nieuwe locatie", aldus Pulles. "We besloten om het MCB door middel van het open huis op 4 april meteen bij de buurtbewoners te introduceren. Zo weten zij precies wat wij ze voor diensten kunnen bieden, en kunnen we elkaar in een informele setting even de hand schudden."

De officiële opening van het MCB vindt om 14.30 u plaats, en om 15.00 u gaan de deuren open voor de wijkbewoners. Apotheek Wilhelmina biedt de bezoekers de mogelijkheid hun eigen handcrème te maken, en de diëtisten verzorgen vet- en spiergehaltemetingen. Voor de kinderen is er een springkussen en popcorn.


---