Gemeente Hilversum

Servaes Nelissen met Dollywood in Theater Achterom

4 april 2009

Aanvang 20.15 uur

In Dollywood zien we theatermaker Servaes Nelissen in de rol van de documentairemaker Servaes Nelissen.
Met messcherpe observaties en indringende beelden schetst hij een portret van een kleine boerengemeenschap, waar door de komst van Bleek Clinics de verleidingen van het moderne leven wel erg dichtbij komen.

De documentairemaker Servaes Nelissen volgde nauwgezet twee jaar lang cosmetisch chirurg Bleek en loonwerker Conijn in zijn eigen dorp. Een uit de hand gelopen cosmetische ingreep bij Bleek Clinics zorgt voor een existentieel drama in het leven van echtpaar Conijn.

Dollywood is een reconstructie van een uitzonderlijke burenruzie. Een documentairemaker betrekt het hele dorp in het conflict en strooit nog eens extra zout in open wonden. Een docudrama over absurde paradoxen als gevolg van de toenemende maakbaarheid van onszelf en de wereld om ons heen.

'Met veel vernuft weet Nelissen de verschillende lijnen aan elkaar te monteren waarbij hij alle rollen zelf speelt en moeiteloos schakelt. Zeer aanbevolen: Dollywood is geestig, ontroerend, herkenbaar en volstrekt eigen.' (Haarlems Dagblad/Noord-Hollands Dagblad)

Toegang EUR 13,00

Adres
Theater Achterom, Eemnesserweg 7a, 1221 CT Hilversum