Ingezonden persbericht


WIE WORDT DE GROOTSTE ROYALTYKENNER VAN NEDERLAND?

De grootste royaltykenner van Nederland, vanaf 4 april 2009, 20.17 uur, Nederland 2

Na het grote succes van 2008, start de Evangelische Omroep op 4 april een nieuwe reeks van het programma De Grootste Royaltykenner van Nederland. In deze quizshow worden honderden royaltyliefhebbers getest op hun kennis van het Nederlandse koningshuis. Hoe heet prinses Máxima officieel? En wanneer reed de gouden koets voor het eerst? De presentatie is in handen van royalty-expert Jeroen Snel en quiz-master Bert van Leeuwen. Binnenkort meer nieuws op www.eo.nl/royaltykenner

Prinses Máxima, Prins Willem-Alexander, Koningin Beatrix; de leden van ons Koninklijk Huis zijn razend populair. Van het verre verleden, het protocol, de huwelijken, tot aan de meest actuele gebeurtenissen; niets ontgaat de echte royaltyliefhebber. Veel mensen zijn zo geïnteresseerd dat zij eigenlijk net zo deskundig zijn als de bekende royaltyexperts.

In De Grootste Royaltykenner van Nederland strijden royaltyliefhebbers in drie voorrondes tegen elkaar. Er worden vragen gesteld uit verschillende categorieën zoals protocol, liefde, mode, constitutionele zaken, kinderen, lifestyle en actualiteiten. Per voorronde komen twee winnaars uit de bus die uiteindelijk tegen elkaar strijden in de grote finale op 25 april. Wie weet het meest over onze Koninklijke familie?

Koningsgezinden zijn goed op de hoogte van het wel en wee van onze Oranjes, zo blijkt uit de vele reacties die de EO binnenkrijgt op de redactie van het royaltyprogramma Blauw Bloed. De quizshow De Grootste Royaltykenner van Nederland biedt kijkers daarmee de gelegenheid hun royaltykennis bij te spijkeren én te zien hoe de liefhebbers scoren!