Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
31 maart 2008

INNOVATIE IN DE HOOFDROL

Van nieuwe groenten tot matrassen voor koeien: innovatie kent veel verschijningsvormen. Dat is te vanaf zaterdag 4 april te zien in de nieuwe televisieserie 'Noord-Holland rond in 360°' op RTV Noord-Holland. In deze serie staat innovatie in de provincie Noord-Holland centraal: vernieuwende en slimme ideeën, producten en processen.

De economie verandert. De Europese Unie wordt groter, het Verre Oosten rukt op en productie verschuift naar lagelonenlanden. Ook de provincie Noord-Holland richt zich steeds meer op innovatie en kennisoverdracht. In het programma ' Noord-Holland rond in 360º' komen deze ontwikkelingen in het Noord-Hollandse bedrijfsleven naar voren.

'Noord-Holland rond in 360º' is een nieuwe 13-delige serie van 25 minuten gepresenteerd door een jong duo: Evren Smukyan en Alida Dors. Elke aflevering start vanuit een Noord-Hollandse plaats. Alida en Evren komen ontwikkelingen tegen zoals chipstechnologie, kustbescherming, tongvissen en kweektong, onderzoek naar scheepswrakken , darm- en borstonderzoek en bijzondere architectuur. In de eerste aflevering bezoekt het duo het Afval Energiebedrijf Amsterdam (AEB), Waternet en NuStar in de Haven van Amsterdam.

Een tv-programma over de provincie?
In de provincie Noord-Holland wordt elke dag gewerkt aan het verbeteren van de Noord-Hollandse samenleving. Met de televisieserie 'Noord-Holland rond in 360º' wil het bestuur van de provincie Noord-Holland innovatie onder de aandacht brengen en laten zien dat Noord-Holland een sterk bedrijfsleven heeft.

Uitzendingen 'Noord-Holland rond in 360°', dertien weken lang vanaf zaterdag 4 april: 18.25 uur, 19.25 uur, 20.25 uur en 23.25 uur.

Noot aan de redactie (