Ingezonden persbericht


Presentatie: Raja Felgata

Zaterdag 4 april 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Journalist Asis Aynan neemt de Nederlandse kranten, tv en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Folklore uit het verleden, de grote hang naar het verleden, kortom geschiedenis beleeft gouden tijden. Maar dit heeft een keerzijde. Hebben we het recht om een naar het verleden gericht zelfbeeld tot richtsnoer te maken voor een toekomstige samenleving? Een toekomst, niet alleen van onze kinderen maar ook die van nieuwkomers met een totaal andere geschiedenis en achtergrond. Mensen die weinig op hebben met de 'Nederlandse' ervaringskennis. Willem Frijhoff, emeritus hoogleraar Moderne geschiedenis maakt zich zorgen.

Onlangs heeft Marokko zijn diplomatieke betrekkingen met Iran verbroken. Marokko maakt zich onder meer zorgen over het verspreiden van het Sjiitisme door Iran in Marokko. Het Noord-Afrikaanse land ziet dit als een gevaar voor de Marokkaanse samenleving. We praten hierover met Marokko-deskundige en mede-auteur van het naslagwerk 'Geschiedenis van Marokko' Paolo de Mas.

Het aantal Turken met een Nederlands paspoort is de laatste jaren drastisch verminderd. Dat blijkt uit het onderzoek 'Van Nederlanderschap verstoken' van het Inspraak Orgaan Turken in Nederland (IOT). Vorig jaar waren er bijna honderdduizend Turken in Nederland zonder de Nederlandse nationaliteit. In 2010 wil minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie de naturalisatiekosten verdubbelen naar 552 euro. Onbetaalbaar vindt IOT-woordvoerder en beleidsmaker Harm van Zuthem.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - n entertainment nieuws uit de islamitische wereld door. Meer informatie:
NIO Nederlandse Islamitische Omroep 035 - 677 27 27 Mohamed Bouzia (eindredacteur NIO) M 06-30723166.
(mohamed.bouzia@islamitischeomroep.nl)

Bezoek onze website: www.nioweb.nl