Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaandam, 3 april 2009

'Freek de Jonge opent zaterdag 4 april expositie Sam Drukker bij het Kunstcentrum'

Op zaterdag 4 april om 15.30 uur opent Freek de Jonge bij Kunstcentrum Zaanstad de bijzondere expositie 'Getekende Liefde'. Tijdens de opening presenteert de bekende kunstenaar Sam Drukker met grote trots zijn boek 'Getekende Liefde, erotische tekeningen'.

Sam Drukker brengt dit boek uit samen met twee mappen waarin acht staande en acht liggende unieke erotische litho's zijn opgenomen. Het boek 'Getekende Liefde, erotische tekeningen' laat een verzameling zien van de 16 litho's en 49 inkttekeningen. Een selectie van deze inkttekeningen zal worden getoond bij deze spraakmakende tentoonstelling. Ook de litho's uit de map en intrigerende olieverven zijn te zien.

Sam Drukker is bekend om zijn indrukwekkende olieverfportretten van o.a. Koningin Beatrix, Jan Peter Balkenende en ook Freek de Jonge. Het belangrijkste thema dat Drukker terug laat komen in zijn werken is de mens. Wat hem interesseert is de houding van de persoon, de blik, het standpunt, de lichtval. Dat wil hij vastleggen. Hij zet de mensen nooit in een bepaalde houding, maar schildert ze zoals ze zijn zodat het schilderij echt is. Met zijn expressieve schilderijen bevindt Drukker zich al jaren op een belangrijke plaats in de figuratieve wereld.

Drukker heeft al vele jaren het verlangen om erotische tekeningen te maken. Met de uitgaven van 'Getekende Liefde' is dit verlangen werkelijkheid geworden. De fijngevoelige inkttekeningen tonen een wereld die eerder ontroert dan choqueert. Ook deze wereld is Sam Drukker. De beide werelden komen samen tijdens de expositie die loopt tot en met 30 mei 2009.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht