Politie Gelderland-Zuid

Melding leidt tot aanhoudingen

Geldermalsen, 04-04-2009 o In de nacht van vrijdag op zaterdag maakte een getuige melding van een vermoedelijke inbraakpoging in een auto. Die vond op dat moment plaats op de Van Utenhoveweg in Geldermalsen. Direct ging de politie die kant op om poolshoogte te nemen. Agenten troffen in de straat een auto met daarin drie mannen die zich verdacht gedroegen. In combinatie met de melding en doorgegeven signalementen reden om tot aanhouding over te gaan.

In de auto vonden de agenten divers inbrekerswerktuig en iedere verdachte bleek een paar handschoenen bij zich te hebben. Op eentje na konden zij zich niet legitimeren. Na overbrenging naar het politiebureau is nader onderzoek ingesteld naar de identiteit van de drie verdachten. Dit wees uit dat het gaat om drie mannen uit Amsterdam in de leeftijd van 22, 25 en 26 jaar.

Check in omgeving
Politieagenten hebben in de omgeving van de Van Utenhoveweg nog gezocht naar mogelijke braaksporen aan auto's of woningen, maar niets kunnen constateren. Mogelijk wordt nog nader buurtonderzoek verricht. Een getuigenverklaring is inmiddels opgenomen. Het drietal is afgehoord en daarna in vrijheid gesteld. Proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 04-04-2009 14:29 | © Regio Gelderland-Zuid |