Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 04-04-2009

Man opgepakt vanwege geweld tegen echtgenote

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft een 44-jarige man uit Raamsdonksveer opgepakt op verdenking van poging tot doodslag op zijn 42-jarige echtgenote. Het geweldsdelict vond plaats in de nacht van vrijdag 3 april op zaterdag 4 april in hun woning in Raamsdonksveer.

De politie had eerder op de avond al moeten bemiddelen bij een ruzie tussen het stel. Rond 01.30 uur liep het opnieuw uit de hand, waarbij de verdachte een mes gehanteerd zou hebben. Hij wilde zijn vrouw met een keukenmes te lijf gaan. Doordat hij ten val kwam, raakte de vrouw niet gewond. De man was daarna gevlucht, waarbij de politie hem onderweg tegenkwam. Bij zijn arrestatie had de verdachte het bewuste mes nog in zijn bezit en was stevig onder invloed van alcohol. De politie onderzoekt wat er precies is voorgevallen. In het belang van het onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld. Hij wordt a.s. maandag voor de rechter-commissaris geleid.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partnerrelatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de
bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Gemeentelijke handhaver mishandeld

OOSTERHOUT: Een gemeentelijk handhaver van de gemeente Oosterhout is vrijdagmiddag 3 april mishandeld door een voorbijganger. De man raakte daarbij licht gewond.

Het slachtoffer surveilleerde om 17.00 uur samen met zijn collega op de Keiweg, toen een voorbij fietsende man hen uitschold. Dat gebeurde zonder enige aanleiding. De man riep daarbij dat ze veel teveel bekeuringen uitschreven. Er ontstond een discussie die uitliep in bedreigingen en een handgemeen.
De geüniformeerde BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) werd daarbij naar achteren, over een heg geduwd. Hij kwam daarbij ten val, waarbij hij een schaafwond op zijn achterhoofd opliep. Intussen was de politie gearriveerd, waarna de verdachte gearresteerd werd. Het gaat om een 21-jarige man uit Oosterhout. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van
mishandeling en bedreiging.

Een gemeentelijk handhaver is een buitengewoon opsporingsambtenaar, die opgeleid en bevoegd is om op te treden tegen o.a.
parkeerovertredingen, kleine milieudelicten en overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Oosterhoutse knullen plegen vandalisme

OOSTERHOUT: Drie 16-jarige jongens uit Oosterhout zijn in de zaterdag 4 april om 03.15 uur opgepakt. Het trio wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen goederen. De jongens vernielden en verplaatsen verkeersborden waardoor gevaar of hinder kan ontstaan. Verder trapten ze op het Slotjesveld een aantal buitenspiegels van geparkeerde auto's. Het onderzoek is op dit moment nog niet afgerond. Vandaar dat ook nog niet duidelijk wie, waarvoor en in welke mate verantwoordelijk is geweest. De jongens zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen.

Inbreker 'bezoekt' clubs

MADE / OOSTERHOUT: Twee verenigingen kregen in de nacht van vrijdag 3 april op zaterdag 4 april ongewenst bezoek. Bij Voetbal Vereniging Oosterhout aan de Vijfeikenweg werd ingebroken in de sportkantine. De nog onbekende dader probeerde de aanwezige kluis te openen, wat overigens niet is gelukt. Bij inbraak in het clubgebouw van de scouting vereniging aan de Schietberglaan in Made maakte de inbreker geld buit. De politie heeft in beide gevallen een aangifte opgenomen en onderzoekt de beide zaken.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-04-2009 14:36 | © Regio Midden en West Brabant |