Politie Zuid-Holland-Zuid

4/4 Alblasserdam en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 04-04-2009 o Persberichten district II

RIJDEN ZONDER GELDIG RIJBEWIJS
PAPENDRECHT Een 22-jarige automobilist uit Papendrecht is op 3 april op de Weteringsingel aangehouden. Hij vroeg om de aandacht van agenten, want hij reed met de muziek in zijn auto keihard aan, droeg geen gordel, gaf geen richting en zijn auto had aan de voorzijde geen kentekenplaat. Hij kreeg zijn aandacht in de vorm van een aanhouding, want zijn rijbewijs bleek sinds 1 april 2009 ongeldig te zijn verklaard. Na verhoor mocht de man, lopend, naar huis.

MAN VERNIELT RUITEN EN WORDT AANGEHOUDEN
MEERKERK Een 57-jarige man uit Gorinchem is op 3 april op de Bazeldijk in Hoogblokland aangehouden. Hij had in Meerkerk negen ruiten van een woning vernield. Waarom de man dat had gedaan, is niet duidelijk geworden. Hij was behoorlijk in de war. Op het politiebureau in Gorinchem is hij daarom gezien door een GGD-arts. Na verhoor mocht de man naar huis.

NOG 98 DAGEN ZITTEN
LEERDAM Een 25-jarige man uit Leerdam is in de vroege nacht op 4 april op de Novy Borstraat aangehouden. Agenten onderwierpen deze veelpleger aan een controle waaruit bleek dat hij nog 98 dagen hechtenis had openstaan. Ook werden bij de man diverse ponypacks met inhoud, mogelijk amfetamine, aangetroffen. Alles is in beslaggenomen en de man is voor de nacht ingesloten.

OMGEVALLEN
LEERDAM Een 52-jarige man uit Leerdam is op 3 april op de Stationsweg met zijn scootmobiel omgevallen. Hoe dat kwam, is onbekend. Voor de zekerheid is een ambulance ter plaatse gekomen, maar de man bleek met wat schaafwonden slechts licht gewond te zijn. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

BROMSCOOTERBESTUURDER GEWOND
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 17-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam is rond 02.20 uur op 4 april gewond geraakt toen hij op de Nieuweweg met zijn bromscooter tegen de middengeleider aanreed en ten val kwam. De jongen raakte even buiten bewustzijn en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Mogelijk was er alcohol in het spel en een arts heeft van de jongen in het ziekenhuis bloed afgenomen. Het is niet bekend wat zijn verwondingen zijn.