Politie Zuid-Holland-Zuid

4/4 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-04-2009 o Persberichten district I

GESTOLEN BROMFIETS
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Dordrecht is aangehouden door politieagenten wegens diefstal danwel heling van een bromfiets. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 3 april op de S.M. Hugo van Gijnweg. Een 43-jarige vrouw uit Dordrecht had omstreeks 12.50 uur de politie gebeld, nadat ze haar in december 2008 gestolen bromfiets zag staan bij een tankstation. Agenten troffen de bromfiets én de verdachte aan. Hij is ingesloten en na verhoor in vrijheid gesteld.

BANKPAS GESTOLEN
DORDRECHT Drie jongens, 15 jaar uit Rotterdam, 16 jaar uit Gorinchem en 16 jaar uit Gorinchem, zijn door de politie aangehouden wegens diefstal van een bankpas. Dit gebeurde op woensdagmorgen 1 april 2009 in een school aan de Atmosfeerstraat. De jongens stalen een bankpas van een 15-jarige medescholier uit Heinenoord. Daarna pinden ze voor ongeveer 70 euro allerlei spullen. De jongen deed op 2 april aangifte, nadat hij dit aan zijn ouders vertelde. De politie startte een onderzoek en hield de jongens aan. Ze zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.

MAN DOET GREEP UIT KASSA EN WORDT AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Rotterdam is op 3 april op de Singel aangehouden. Zijn signalement kwam overeen met dat van een man die kort voor de aanhouding een greep uit de kassa van een warenhuis aan de Voorstraat had gedaan. De politie werd gebeld en diverse agenten keken in de omgeving naar de verdachte uit. Binnen 20 minuten was hij aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

VERDACHTE VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 31-jarige automobilist uit Dordrecht is op 3 april op de Vissersdijk Beneden aangehouden. Hij zou een na een bijna-aanrijding met een bromfiets de bestuurder hiervan hebben geslagen. Het gaat om een 16-jarige jongen die een pijnlijke lip opliep. Volgens de verdachte ontstond na de bijna-aanrijding wel een schermutseling, maar vielen er geen klappen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

VUURWERK
ZWIJNDRECHT En 31-jarige vrouw uit Zwijndrecht en een 25-jarige man uit Poortugaal zijn in de late avond van 3 april op het Stationsplein aangehouden. De twee zouden op het station vuurwerk afgestoken hebben. Toen agenten de twee aanspraken, rende de vrouw weg, maar ver kwam ze niet. Beiden werden aangehouden vanwege het niet bij zich hebben van een ID-bewijs. De twee verklaarden het vuurwerk te hebben gevonden. Het ging om 150 stuks knalvuurwerk. Bij de vrouw werd een zakje speed aangetroffen en in beslag genomen. Na een nacht cel en verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Drie Rotterdammers van 17 (2x) en 21 jaar zijn op 4 april op de Varkenmarkt en Tolbrugstraat Landzijde aangehouden. Eén van de 17-jarigen zou in een horecagelegenheid aan de Tolbrugstraat Landzijde een portemonnee hebben weggenomen. De anderen zouden daarbij betrokken zijn geweest. Bij de 17-jarige werden pasjes aangetroffen die niet op zijn naam stonden. Deze zijn in beslaggenomen. Deze verdachte en de 21-jarige zijn in verzekering gesteld.

GEBIEDSONTZEGGING GENEGEERD: MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 45-jarige man uit Dordrecht is op 4 april op de Voorstraat aangehouden. Hij was daar in supermarkt, maar mocht daar helemaal niet zijn, want hij had een gebiedsontzegging tot 6 april. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Hij beloofde beterschap.

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
DORDRECHT In een pand aan de Spuiweg is op 3 april een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. In een gekraakt buurpand was een ambtenaar van Bouw- en Woningtoezicht met de politie aanwezig voor een veiligheidscontrole. Bij de controle werd een losse gasleiding ontdekt die direct afgesloten moest worden. Voor de veiligheid werd in het pand ernaast ook gecontroleerd. Daar was geen sprake van een gevaarlijke gasleiding-situatie en er was op dat moment ook niemand aanwezig. Wel aanwezig waren ruim 300 hennepplanten met daarbij de gebruikelijke hennepkwekerij-inventaris. Alles is in beslaggenomen en vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.