Universiteit van Amsterdam

Attentie redacties: EMBARGO tot zaterdag 04 april 16:00 uur

Mencia de Mendoza Lyceum: Beste Schoolkrant van Nederland Hogeschool en Universiteit van Amsterdam: 13e Nationale Schoolkrantdag

Op de 13e Nationale Schoolkrantdag is zaterdag Menciade uitgeroepen tot beste schoolkrant van 2009. De vakjury prees het blad van het Mencia de Mendoza Lyceum uit Breda onder meer om de indrukwekkende fotopagina's en origineel geschreven verhalen. Menciade kreeg in Amsterdam ook de prijs voor beste vormgeving. Website www.deskepsis.nl van RSG Enkhuizen won voor het derde jaar op rij de prijs voor Beste Website tijdens het evenement van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

Maaike de Vries en Mark Schrader van de Animo van het Baarnsch Lyceum wonnen de prijs voor Beste Interview. Andere onderscheidingen gingen naar Eline van der Meer van de krant KPATHP van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden (Beste Column) en Kalle Wolters van Aegis van het Praedinius Gymnasium in Groningen (Beste Cartoon). Aegis kreeg tevens de aanmoedigingsprijs van de vakjury. Die bestond uit Dolf Rogmans, hoofdredacteur De Journalist en Villamedia.nl; Yvonne Doorduyn, politiek verslaggever voor De Volkskrant en Marco Buddingh, vormgever van Kidsweek, fotograaf en illustrator.

De onderscheiding voor Beste Schoolkrant Cover ging naar scholengemeenschap De Driemark uit Winterswijk voor de omslag van Ongehooord!. Nadat vier kranten door scholieren uit het hele land waren genomineerd, wist Ongehooord! na een nieuwe stemronde de enige publieksprijs van de Schoolkrant Awards in de wacht te slepen.

Nieuwslezer van het NOS Journaal Laïla Abid was zaterdag de presentatrice van de Nationale Schoolkrantdag, een evenement voor schoolkrantredacteuren uit het hele land. Naast de uitreiking van de Schoolkrant Awards waren er workshops waar schoolkrantredacteuren van echte 'professionals' de kneepjes van het vak leerden. Enkele honderden schoolkrantredacteuren namen deel aan de dag.

Verwijzingen
Nationale Schoolkrantdag

Voor nadere informatie: Paul Helbing, woordvoerder UvA/HvA, tel. (020) 5254956, gsm (06) 22446681 Emely Nobis, profielmanager Nieuws & Media HvA, tel. (020) 5954705, gsm (06) 24612365

Bron: UvA Persvoorlichting
persvoorlichting@uva.nl