Gemeente Son en Breugel


Goedkope OV-abonnementen en dagkaarten in Zuidoost-Brabant NB_Banner_SRE_300x250.jpg

Op 5 april 2009 zal het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) een proef invoeren met goedkope OV-abonnementen. Hiermee sluit het SRE gedeeltelijk aan bij de proef die al vanaf 1 januari 2009 loopt in de gehele provincie Noord-Brabant. Vooral op de langere afstanden is de korting voor de reiziger in Zuidoost-Brabant aanzienlijk.


---

De goedkope abonnementen en dagkaarten worden ingevoerd voor de reizigers in de leeftijd van 12 tot 65 jaar. De goedkope tarieven kunnen de reizigers honderden euro's per jaar aan voordeel opleveren.

Abonnementen

Met de abonnementen kunnen mensen die nu al veel gebruik maken van het Openbaar Vervoer voordelig reizen. Ook kan het goedkope tarief ervoor zorgen dat nieuwe reizigers de bus gaan gebruiken voor hun dagelijkse verplaatsingen. De abonnementen zijn verkrijgbaar bij de reguliere voorverkooppunten.

Concreet betekenen de tariefmaatregelen dat de reiziger straks met een goedkoop abonnement kan reizen. Er zullen twee abonnementen worden geĂŻntroduceerd:

een abonnement van EUR 27,- per maand waarmee onbeperkt gereisd kan worden in heel Brabant.

een abonnement van EUR 20,- per maand waarmee na 9.00 uur onbeperkt gereisd kan worden in heel Brabant.

Dagkaarten

De reizigers die incidenteel reizen, kunnen een dagkaartje van EUR3,- kopen waarmee een hele dag - ook in de spits - onbeperkt gereisd kan worden. Dit kaartje zal al met ingang van 1 maart 2009 worden ingevoerd en is verkrijgbaar in de bus.

Proef

De nieuwe tarieven passen in het beleid dat het SRE voor ogen heeft met het openbaar vervoer. De aanbesteding van het reguliere OV heeft al een forse kwaliteitssprong opgeleverd. Dit heeft geleid tot nieuwe bussen en meer dienstregelinguren. Sinds 14 december jl. rijdt Hermes namelijk in het gehele SRE gebied. Het SRE en Hermes gebruiken het eerste kwartaal van 2009 om de reiziger te laten wennen aan de nieuwe situatie. Vanaf 5 april zal de proef (met de abonnementen) starten voor de duur van 15 maanden.