Gemeente Voorschoten

verdriet in boerderij Oud Woelwijck

Duetten over liefde en verdriet in boerderij Oud Woelwijck

lacrime amorose Sopranen Lauren Armishaw en Mirjam Feyer zingen op zondag 5 april om 15.30 uur duetten uit de 17e eeuw over de liefde. Zij worden begeleid door Sarah Ridy op barokharp en Jan Cizmar op theorbe en luit. Het concert is in boerderij Oud Woelwijck in Voorschoten en is helaas al uitverkocht.

Het ensemble noemt zich Lacrime Amorose - `liefdestranen' - en geeft muzikale aandacht aan het plezier en verdriet in de liefde. De musici brengen van verschillende 17^e-eeuwse componisten als Monteverdi, Steffani, Caccini, Purcell en Dowland. Naast zangduetten staan er ook instrumentale werken op het programma. De intieme locatie van boerderij Oud Woelwijck leent zich uitstekend voor deze muziek die ook vroeger geklonken heeft tijdens huisconcerten.

De sopraan Lauren Armishaw specialiseerde zich in Italiaanse muziek uit de zeventiende eeuw. In heel Europa treedt zij op in oratoria, cantates en missen van Händel, Bach en Mozart. Als specialist in vroege opera's trad zij onder andere op als Laodice in Siroe van Händel, als Venere in Ercole Amante van Cavalli en als Teopiste in Il Martirio di S. Eustachio van Lanciani.

Sarah specialiseerde zich in barokharp en studeerde bij Christina Pluhar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als soliste heeft zij inmiddels met verschillende ensembles opgetreden, o.a. in het harpconcert van Händel met het Leeds Baroque Orchestra. Verder speelde ze in het Ensemble Elyma o.l.v. Gabriel Garrido en in het Scherzi Musicali.

Jan Cizmar is een veelzijdig performer van historische snaarinstrumenten. Hij treedt op in zowel Europa als Amerika met groepen als Orchestra of the Age of Enlightenment, Orchestra of the 18th Century, Ensemble Elyma en het barokorkest van de Europese Unie.

De sopraan Mirjam Feijer trad op zowel als soliste als in het koor van de Nederlandse Bachvereniging en in het Groot Omroepkoor. Verder zong ze in verschillende opera's en met jeugdtheater Sonnevanck trok ze door het land met de Sneeuwkoningin van Daan Manneke.

Meer informatie is te vinden op de website van Musica Antica.
* 5 april 2009