Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 31 maart, Den Haag

Stichting Haags Historisch Museum

Het Verhaal van Den Haag: historische stadswandeling voor jong en oud

'Het verhaal van Den Haag' is een historische stadswandeling voor jong en oud en vormt een originele aanvulling op het bestaande toeristische cultuuraanbod in de stad. Sinds de lancering in 2007 neemt het aantal deelnemers gestaag toe. Dit jaar hopen we weer veel mensen mee te nemen! Op zondag 5 april a.s. gaat de eerste wandeling van dit seizoen van start. www.hetverhaalvandenhaag.nl De wandelroute:
Een gids van Gilde Den Haag neemt u mee langs hoogtepunten uit de Haagse geschiedenis. In het Haags Historisch Museum aan de Hofvijver zult u met de gids onder meer topstukken van de Vaderlandse en Haagse geschiedenis zien. Via markante plekken en gebouwen voert de gids u vervolgens door de historische binnenstad naar Panorama Mesdag, waar de bezoekers de magie van het zinbegoochelende panorama uit 1881 ondergaan en uitleg krijgen over Hendrik Willem Mesdag en de Haagse School. Onderweg wandelt u onder andere over en langs het Binnenhof met zijn grafelijke kasteel en omringende gebouwen (van de graaf van Holland) uit de tijd van de Republiek, langs de stadspaleizen aan de Kneuterdijk en het Lange Voorhout daterend uit de 18e eeuw en natuurlijk langs de Jugendstilgevels van de statige winkelpanden aan het Noordeinde van rond de eeuwwisseling. Het tweeëneenhalf uur durende programma wordt besloten met een drankje bij Panorama Mesdag.

De wandeling start iedere zondag om 13.30 uur vanaf het Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, Den Haag. (op afspraak kan er ook op andere dagen gewandeld worden, bel 070-3385800, ook in het Engels beschikbaar!)

Prijs: E 17,50 inclusief bezoek aan het Haags Historisch Museum, Panorama Mesdag en een consumptie.

Reserveren alleen via de VVV, Hofweg 1, tel. 070-3385800 Online via www.denhaag.com of te koop bij één van de VVV-kantoren: VVV Den Haag (Hofweg 1), VVV City Mondial (Wagenstraat 193) en VVV Scheveningen (Gevers Deynootweg 1134). Voor meer informatie zie ook de website: www.hetverhaalvandenhaag.nl of in het Engels www.thestoryofthehague.nl

De wandeling is tot stand gekomen in samenwerking met Panorama Mesdag, Gilde Den Haag, Den Haag Marketing en het Haags Historisch Museum.