Gemeente Eersel


Gratis cultuurwijzer voor inwoners gemeente Eersel

De gemeente Eersel brengt op zondag 5 april 2009, tijdens de jaarlijkse kunstmarkt bij Streekmuseum de Acht Zaligheden, de zogenaamde Cultuurwijzer uit. De wijzer is tot stand gekomen op initiatief van de Adviescommissie Beeldende kunst van de gemeente Eersel.

Deze commissie besloot in 1998 tot inventarisatie van kunstwerken in de openbare ruimte om deze meer bekendheid te geven. Later zijn de monumenten die voorkomen op het "Overzicht gemeentelijke -en rijksmonumenten" en de gegevens hierover aan de cultuurwijzer toegevoegd.

Recent hebben de makers Hans Borsboom (fotografie, kunst & architectuur) en Sies Brandsma (ontwerp & layout) een eerste exemplaar van de cultuurwijzer aangeboden aan wethouder Ria van der Hamsvoord.

Binnenkort zal er bij de Hint een gratis exemplaar van de Cultuurwijzer huis aan huis verspreid worden. De cultuurwijzer is dan ook tegen een vergoeding bij de lokale VVV verkrijgbaar.

Tijdens een rechtstreekse uitzending van het programma "BrabantLeeft!" van Omroep Brabant op zondag 5 april 2009 van 12.00 tot 14.00 uur vertelt wethouder Ria van der Hamsvoord uitgebreid over de totstandkoming van de Cultuurwijzer.

De gemeente Eersel bedankt de makers, de Adviescommissie Beeldende Kunst en de lokale VVV voor de totstandkoming van de Cultuurwijzer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Eersel, Petra Kolen, onder telefoonnummer 0497-531375 of per e-mail p.kolen@eersel.nl