Vrije Universiteit Amsterdam

5 en 6 april start zomerzaterdagen in Hortus


* Startdatum: 05-04-2009


* Einddatum06-04-2009


* Tijd: 09:00 - 17:00


* Locatie: Hortus


* Titel: 5 en 6 april start zomerzaterdagen in Hortus


* Plaats: Hortus


* Onderdeel: Vrije Universiteit Amsterdam


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Varia

o Wereldwijd zijn er ongelooflijk veel liefhebbers van clivia's. In maart en april wordt je verrast met oranje, gele en - voor clivia's - bijzondere groene tinten.
o De voorjaarslathyrus staat in bloei. Dit is tevens het tijdstip om zomerbloeiende lathyrussen uit te planten of te zaaien. Planten en zaden van voorjaars- en zomerbloeiers worden te koop aangeboden. o Ans Distelbrink biedt u een workshop Ikebana aan. Deze bloemsierkunst is een bijzondere kunstvorm uit Japan: `De kunst van de eenvoud'.
De kosten voor deelname bedragen EUR 17,50. U kunt zich opgeven via info@hortus.vu.nl. De workshops starten beide dagen om 11.00 uur en 15.00 uur.
o Beide dagen wordt ook aandacht geschonken aan de 2e kunstvorm: de Penjing, landschap op schaal. Penjing was al 4 eeuwen voor chr. bij de eerste keizer van China bekent. Het zijn miniatuurlandschappen gemaakt van originele rotsen en stenen uit China. De collectie van de Hortus is afkomstig van de in 1982 in Amsterdam gehouden Floriade. Om 11.00 uur en 15.00 uur starten de rondleidingen.
o Van twijgen en stengels van vlier, bamboe en riet maakt Joke Koopman met kinderen bijenhuisjes. De solitair levende bijen steken niet. Het nest kan in de tuin, op het terras of het balkon worden opgehangen. Op zaterdag en zondag start de workshop om 11.00 uur en 15.00 uur.
o Van een imker uit Amstelveen krijgt u uitleg over bezige bijen. U kunt ook artikelen kopen uit hun imkerij.

Op zaterdag 4 en zondag 5 april 2008 is de Hortus geopend van 09.00 tot 17.00 uur.
Van maandag t/m vrijdag is de Hortus toegankelijk van 08.30 t/m 16.30 uur. De toegang is altijd gratis en op zaterdag en zondag kunt u vrij parkeren.
Als u donateur bent van de Hortus krijgt u 10% korting op al uw aankopen van planten en zaden. Daarnaast ontvangt een donateur een extra kortingsbon ter waarde van EUR 2,50 die u in de Hortus kunt besteden.
Voor meer informatie zie: www.vu.nl/hortus.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam