Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
2 april 2009

THE FAMILY PONDMAN IN 'OPERA PIETJE'

Aanstaande zondag, 5 april, treedt The Family Pondman op in het radioprogramma 'Opera Pietje' van RTV Noord-Holland. Het gezin Pondman kreeg landelijke bekendheid door de omstreden documentaire die de NPS begin maart uitzond.

De kinderen Pondman, Alain (20), Walther (18), Lonne (16), Liza (15) en Lili (14), streven allen een professionele carrière na als musicus. Hun loopbaan wordt zeer serieus voorbereid vanuit hun huis vlakbij Zwolle. Na schooltijd studeren ze op hun instrument en krijgen ze van hun vader Franciscus zangles. De documentaire die inzicht gaf in de aanpak van vader Franciscus riep een groot aantal afkeurende reacties op. Zijn aanpak zou te steng zijn en de zangmethode volgens welke hij de kinderen laat zingen zou slecht zijn voor de ontwikkeling van hun stemmen. Over dat laatste aspect ging Franciscus onlangs in discussie met bariton Ernst-Daniël Smid in het televisieprogramma 'De Wereld Draait Door.' In 'Opera Pietje' hoort u de kinderen zowel zingen als een stuk uitvoeren op hun instrument.

Andere gasten in het programma
Ook is de mezzosopraan Rosanne van Sandwijk te gast en treden de tenoren Eric Reddet en Morschi Franz op. Rosanne van Sandwijk is lid van het ensemble Opera Studio Nederland en zingt aria's van Haendel, Mozart en Gounod. Tenor Morschi Franz zingt onder meer Donizetti, Rossini en Johann Strauss en Eric Reddet brengt liederen van Paolo Tosti.

Opera Pietje
Elke eerste zondag van de maand is het tijd voor Opera Pietje. Piet Bos (Opera Pietje) en Stef Lokin ontvangen gasten uit de wereld van de opera, operette, belcanto en aanverwante genres, die live in de uitzending zingen. Publiek is bij elke uitzending uitgenodigd en de toegang is gratis.

'Opera Pietje' wordt zondag 5 april tussen 12 en 14 uur live vanuit het Zaantheater in Zaandam uitgezonden. Het Zaantheater is open vanaf 11.30 uur. Noot aan de redactie (