Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, ROTTERDAM 2 APRIL

BEVRIJDINGSFESTIVAL ZUID-HOLLAND 5 MEI 2009 IN DE STARTBLOKKEN!

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, aan de voet van de Erasmusbrug, is de laatste jaren een begrip geworden in Rotterdam. Een record aantal bezoekers hebben dit tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2008 opnieuw bewezen. Met de uitbreiding van het festivalterrein is er gehoor gegeven aan een behoefte die het publiek onderschrijft. Een gegronde reden om op 5 mei 2009 de toon voort te zetten en een brede en spannende programmering neer te zetten.

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 5 mei 2009

Het publiek kan van 13.00 uur tot 23.00 uur genieten van een divers programma dat verzorgd wordt door een brede en kleurrijke (inter)nationale line-up. Het centrale thema van Bevrijdingsfestival 2009 is Vrijheid & Identiteit en zal als rode draad het festival een diepere betekenis geven. Op diverse podia zal het thema vertaald worden in visuals, theater, rap en dance, waarbij de jongerencultuur een grote rol krijgt.

Tipje van de sluier...

Ook dit jaar wordt Bevrijdingsfestival aan beide zijde van de Erasmusbrug gevierd. Het hoofdpodium onder de naam Erasmuspodium, zal weer in het teken staan van artiesten met (inter)nationale allure. Van bands tot DJ's of een combinatie van, alles is vertegenwoordigd. Ellen ten Damme en Isis (voorheen 100%) zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid, daarnaast zal o.a. Kraak & Smaak optreden, 's avonds verandert het plein als vanouds in 1 grote openluchtdiscotheek met o.a. DJ Joris Voorn. Op het Vrijheidspodium wordt het thema Vrijheid & Identiteit verder uitgediept door middel van: debat, dans en stand-up comedy. Daarnaast laten de winnaars van de Grote Prijs Zuid-Holland in de categorie bands en singer/songwritter hun kunsten zien. Tevens is dit jaar het voormalige Zuid-Holland podium omgedoopt tot FunX presents Lijn5mei Podium, waar de urban culture tot in zijn volledigheid gepresenteerd zal worden en zoals de naam al aangeeft wordt dit podium gehost door deze populaire jongerenzender.

Houd de komende persberichten in de gaten voor de headlines van het Bevrijdingsfestival en de definitieve programmering!

Bijlage: beeld Bevrijdingsfestival 2008



Ingezonden persbericht