Gemeente Oisterwijk

Tevredenheidsonderzoek gebruikers Wmo in Oisterwijk

Momenteel voert de gemeente Oisterwijk een tevredenheidsonderzoek uit onder mensen met een beperking over de ondersteuning van de gemeente bij individuele voorzieningen. Deze ondersteuning vindt plaats binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootermobiel of rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Anderen hebben bijvoorbeeld hulp nodig bij het huishouden. De gemeente voert dit onderzoek jaarlijks uit.

In maart ontvingen 800 willekeurig gekozen cliënten in de gemeente Oisterwijk een korte schriftelijke vragenlijst over verschillende aspecten van de ondersteuning. Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Naar verwachting worden in juni de uitkomsten van het onderzoek bekendgemaakt. De gemeente hoopt dat mensen de tijd nemen om de enquête voor 30 maart 2009 in te vullen en terug te sturen, zodat de dienstverlening zo goed mogelijk kan worden afgestemd op hun behoeften.

Mensen kunnen terecht bij het Zorgloket voor meer informatie over het onderzoek of voor vragen over ondersteuning. Het Zorgloket is tijdens kantooruren bereikbaar via (013) 519 12 88.