Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 04-04-2009

Winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 46-jarige man uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had uit een tuincentrum aan de Borgstee onder andere een vijverpomp weggenomen. De man werd betrapt door het personeel. De politie hield de man aan en hij kreeg een transactievoorstel van 320 euro uitgereikt. De man deed afstand van de gestolen goederen. (2009001122)

Rijden onder invloed

EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 40-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man op de Erfscheidenweg rijden en gaven hem een stopteken. De man werd aan de kant gezet ter controle en moest een blaastest ondergaan. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 235 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 1 uur opgelegd. (2009001124)

Diefstal uit schuur

ANDEREN Vrijdagmiddag zijn een aantal goederen uit een schuur aan het Nijend weggenomen. De eigenaar van de schuur heeft aangifte van diefstal gedaan bij de politie. Er werden onder andere een motorzaag en een bladblazer weggenomen uit de schuur. De politie heeft deze zaak in behandeling. (2009001134)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond een 58-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens huiselijk geweld. Een 53-jarige vrouw had de politie gebeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling. (2009001143)

Verkeersongeval met letsel

HOOGEVEEN Op vrijdagmiddag heeft op de Zuidwoldigerweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 32-jarige automobilist uit Hoogeveen reed in de richting van Zuidwolde. Op een gegeven moment werd hij van achteren aangereden door een 25-jarige automobilist uit Hoogeveen. De 25-jarige automobilist had zijn voorligger niet gezien door de verblindende laagstaande zon. De 32-jarige automobilist moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald en hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. De 25-jarige automobilist werd ook per ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. Over de verwondingen is niets bekend. De autos werden afgesleept. (2009001146)

Politie controleert het verkeer

NOORDENVELD De politie heeft vrijdagochtend het verkeer gecontroleerd op onder andere de Westerstraat. Er werden verschillende bekeuringen uitgeschreven. Twee automobilisten werden bekeurd omdat ze niet handsfree belden. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat een kind niet goed in de auto zat. Een automobilist kreeg een bekeuring voor overbelading van een aanhangwagen. (2009000997)

ASSEN De politie heeft vrijdagavond het verkeer gecontroleerd op verschillende locaties in de omgeving van Assen. Er werden verschillende bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid, niet handsfree bellen, stilstaan op de vluchtstrook, overschrijden van de doorgetrokken streep, negeren van roodlicht en parkeren op het trottoir. (2009001169)

Politie houdt duo aan wegens bedreiging

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige man uit Emmen en een 20-jarige man uit Emmen aangehouden wegens bedreiging. De politie had een melding gekregen dat het tweetal een man had geslagen en hem hadden bedreigt met een mes. Agenten troffen het duo aan op de Laan van de Marel. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in behandeling. (2009001180)

Auto in de sloot

LOON Vrijdagavond is een 27-jarige automobilist uit Assen met zijn auto in een sloot terechtgekomen naast het Kanaaldijk. Oorzaak is onbekend. De man had niet gedronken en raakte niet gewond. Zijn auto moest worden afgesleept. (2009001168)

Automobilist wijkt uit en botst tegen boom

NIEUW ANNERVEEN Vrijdagochtend is een 61-jarige automobilist uit Spijkerboor met onbekend letsel naar het Martini Ziekenhuis in Groningen vervoerd. De automobilist reed op de Hunzeweg en moest een uitwijkmanoeuvre maken en botste vervolgens tegen een boom. Hij moest uitwijken nadat een metalen wegplaat werd opgetild door een tractor met silovork bestuurd door een 67-jarige man uit Nieuw Annerveen. Bij het optillen is de plaat vermoedelijk over het wegdek gaan hangen. (2009001092)

Aanrijding tussen auto en fiets

MEPPEL Vrijdagmiddag heeft op de Burgemeester Mackaystraat een verkeersongeval tussen een personenauto en een fiets plaatsgevonden. Een 14-jarige fietser uit Meppel raakte door de aanrijding gewond en het hoofd en zijn pols. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. Een 68-jarige automobilist uit Steenwijk had geen voorrang verleend aan de fietser. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. (2009001105)

Verkeerscontrole op diverse plaatsen

REGIO De politie heeft op donderdag op diverse plaatsen en wegen het verkeer gecontroleerd in en om Nieuw Weerdinge, Emmer Compascuum, Zwartemeer en Nieuw Buinen. Tijdens deze controle werden verschillende bekeuringen uitgeschreven. Negen automobilisten droegen geen gordel en kregen een bekeuring. Vijf automobilisten reden te snel en ontvingen een bekeuring. Er werd ook een bekeuring uitgeschreven voor het dragen van een helm en voor het rijden met een geschorst kenteken. Dertig automobilisten moesten een blaastest ondergaan, niemand had gedronken. (2009000965)

Radarcontrole

NIJENSLEEK De politie heeft vrijdagochtend een radarcontrole gehouden op de Hoofdweg in Nijensleek. Er passeerden 1809 voertuigen de camera, waarvan er 633 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 kilometer per uur. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.