Politie Haaglanden

Persberichten 5 april

Haaglanden, 05-04-2009

Politie zoekt getuigen poging overval
Den Haag Een tot nu toe onbekend gebleven man heeft op zaterdag 4 april tussen 08.30 en 8.45 een café aan de Hobbemastraat geprobeerd te overvallen. Een 45-jarige werkneemster werd door de verdachte naar binnengeduwd toen zij naar binnen wilde gaan. Daar mishandelde de man haar en eiste geld. Op het moment dat de overvaller even niet oplette, wist de vrouw te ontsnappen en buiten de aandacht van het publiek te trekken. De verdachte ging op de vlucht, maar wist het slachtoffer ook op straat nog te mishandelen. De man is de Breughelstraat in gerend in de richting van het Van der Vennepark. Het signalement verdachte is als volgt: een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk, lengte ongeveer
1.85 meter, kort zwart haar, gekleed in een rood vest, blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Bent u getuige geweest van deze poging tot beroving en mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Belt u dan 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Mannen aangehouden voor fietsdiefstal
Den Haag Een alerte bewoner belde zaterdag 4 april omstreeks 04.10 uur de politie met de melding dat drie mannen op de Bezuidenhoutseweg een fiets in een busje stonden te laden. Hierop spraken agenten het drietal aan. De drie Hagenaars van respectievelijk 24, 57 en 61 jaar oud verklaarden dat de fiets niet van hen was. Hierop is het trio aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Duur plasje
Den Haag Surveillerende agenten zagen vrijdag 3 april omstreeks 19.30 uur een 22-jarige Hagenaar en een 20-jarige Rotterdammer vanaf de pier aan de Strandweg op het strand plassen. Bij het zien van de agenten liep het tweetal weg, terwijl nog het een en ander uit de broek hing. Het tweetal kreeg een bekeuring voor wildplassen. De Hagenaar kreeg nog een extra boete omdat hij in eerste instantie een valse naam opgaf.

Jongens lopen over autos
Den Haag Omwonenden van het Sweelickplein belden zaterdag 4 april omstreeks 22.30 uur de politie omdat zij jongens over autos zagen lopen. Agenten wisten even later op de Laan van Meerdervoort vier Haagse jongens in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar aan te houden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau. In eerste instantie ontkenden de jongens, maar gaven later aan dat het goed mogelijk was dat hun voetsporen op de autodaken stonden. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Man aangehouden voor vernieling
Den Haag De politie kreeg zaterdag 4 april omstreeks 13.50 uur een melding binnen dat op de President Kennedylaan een man een autoruit had ingeslagen. Op het Statenplein wees een getuige de verdachte aan: een 57-jarige Hagenaar. De man die bekend staat als veelpleger - bekende dat hij de ruit van de auto had ingeslagen, maar ontkende dat hij wilde inbreken. De politie heeft alle kostbare apparatuur zoals een telefoon, navigatiesysteem en usb-stick - die in de auto lag veiliggesteld en de eigenaar op de hoogte gebracht. De politie adviseert autobezitters de radio of het frontje uit de slede te halen en deze mee te nemen. Laat geen kostbaarheden in de auto achter. Zet het dashboardkastje open, zodat iedereen ziet dat er geen waardevolle spullen in de auto zijn. Haal altijd het navigatiesysteem uit de auto en verwijder de afdruk van de zuignap.

Auto-inbrekers aangepakt
Den Haag Na een melding zaterdag 4 april omstreeks 01.15 uur dat er op de Columbusstraat zou worden ingebroken in een auto door twee jongens hield de politie even later op de Copernicusstraat een 17-jarige Haagse jongen aan. In zijn fouillering troffen agenten diverse inbrekerswerktuigen aan. Aan het bureau verklaarde de jongen dat hij samen was een 16-jarige vriend. Deze meldde zich op advies van zijn ouders later aan het bureau, waarop hij werd aangehouden.

Vader en zoon gaan elkaar te lijf
Den Haag Familieproblemen zorgden er vrijdag 3 april omstreeks 20.00 uur voor dat de gemoederen zo hoog opliepen dat een 16-jarige Hagenaar en zijn 42-jarige vader in de Hertzogstraat met elkaar op de vuist gingen. De zoon bedreigde hierbij zijn vader met een mes. Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau. Bij het incident vielen geen gewonden.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag Bij de politie kwam zaterdag 4 april omstreeks 06.30 uur een melding binnen dat er op de Grebbestraat diverse voordeuren open zouden staan. In een van de panden troffen agenten een hennepkwekerij met 204 planten, potten en assimilatielampen aan. Het energiebedrijf constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. Alle goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Met name het illegaal aftappen van stroom kan leiden tot een brandgevaarlijke situatie. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Zonder heler geen steler
Den Haag Politieagenten hielden zondagochtend 5 april om 05.00 uur een 18-jarige Hagenaar aan. De man liep met een fietste zonder licht over de Melis Stokelaan. Agenten zagen dat de fiets geen ringslot had. Toen de agenten de man daarover aanspraken, bekende hij de fiets voor 80 euro te hebben gekocht op een veilingsite. De man kreeg aan het bureau een proces-verbaal wegens heling.

Twee aanhoudingen bij vechtpartij op straat
Den Haag/Scheveningen De politie hield zondagochtend 5 april om 04.30 uur twee verdachten (19-21 jaar) aan op verdenking van een vechtpartij aan het Zwarte Pad. Politieagenten kregen een melding dat er ter hoogte van de gevers Deynootweg door nog onbekende oorzaak een aantal jongeren op de vuist waren. Op aanwijzingen van omstanders konden de agenten twee verdachten aanhouden. Een 23-jarige aangever moest met letsel naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het tumult.

Pech voor eigenaar nieuwe auto
Den Haag/Loosduinen Een 20-jarige Hagenaar kon zaterdag 4 april slechts kort genieten van zijn pas verworven bezit. De man kocht vrijdag 3 april een nieuwe auto en reed hem een dag later in de prak. Door `nog onbekende oorzaak verloor de 20-jarige de macht over het stuur en ramde op de Houtwijklaan een lantaarnpaal. De auto raakte daarbij total loss.

Huiselijk geweld
Den Haag/Loosduinen Een 48-jarige inwoner uit Loosduinen moet zich maandag 6 april voor de rechter verantwoorden. De man wordt er van verdacht zijn 15-jarige dochter te hebben mishandeld. De man had ruzie met zijn echtgenote. Het meisje nam het daarbij voor haar moeder op en werd geslagen door haar vader. Beiden deden aangifte. De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Te hard over Rijksweg A4
Den Haag/Leiden Een 35-jarige automobilist uit Numansdorp kon zaterdag 4 april kort na middernacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed met 180 km/u over Rijksweg A4, terwijl 100 km/u het maximum is. De man leverde zijn rijbewijs in en moest vervolgens met een taxi verder reizen.

Vernieler flitspaal aangehouden
Voorburg De politie hield vrijdagavond 3 april om 21.250 uur een 27-jarige Leidschendammer aan op verdenking van vernieling van een flitspaal aan de Parkweg. Een getuige zag dat de man kennelijk te hard langs de snelheidscamera (flitspaal) reed en geflitst werd. De bestuurder stopte en pleegde enkele vernielingen aan de flitspaal en reed hierna weg. Dankzij het door de getuige verstrekte kenteken kon de politie de man later in zijn woning in Leidschendam aanhouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Hij blies aan het bureau 445 ugl. Hij kreeg naast een proces-verbaal wegens vernieling ook een bekeuring wegens rijden onder invloed.

Jongen vernielt autoruit
Leidschendam Een 25-jarige inwoner uit Leidschendam sloeg zondagochtend 5 april om 05.00 uur in de Damlaan zonder enige aanleiding een autoruit kapot. De jongen, die onder invloed van alcohol verkeerde, kon geen aannemelijke verklaring geven voor zijn daad, waarna de agenten de man aanhielden.

Gewelddadig gedrag tegen politie eindigt in de cel Wassenaar Een 27-jarige Wassenaarder belandde zaterdag 4 april om
01.30 uur in de cel. De man bedreigde in een café aan het Plein een agent. De politieman was in het café om een ruzie te sussen. Eenmaal in de zaak bedreigde de 27-jarige en onder invloed verkerende man de agent en dreigde hem neer te slaan. De man werd hierop gepepperd en rende hierna het café uit. In zijn vlucht zag de man een plantenbak in de Berkheistraat over het hoofd en belandde tussen de voorjaarsbloemen. Hierna kon hij worden aangehouden. De man werd voor verhoor ingesloten. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

Politieagenten lichtgewond bij aanhouding agressieve verdachten Wassenaar Twee politieagenten (24 en 27 jaar) raakten zondagochtend 5 april om 04.00 uur lichtgewond bij een aanhouding van twee Wassenaarders (20 en 50 jaar). Beide mannen (vader en zoon) waren betrokken bij een mishandeling van een 22-jarige vrouw. Zij verklaarde dat de 20-jarige man haar had mishandeld. De agenten zagen dat de vrouw enkele lichte verwondingen in haar gezicht had. De 20-jarige werd hierop aangehouden en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Zijn 50-jarige vader accepteerde de aanhouding van zijn zoon niet en bemoeide zich fysiek met de aanhouding en trachtte daarbij zijn zoon te ontzetten. In het tumult raakte beiden agenten lichtgewond en hielden zij enkele gekneusde vingers aan het incident over. Een 26-jarige plaatsgenoot hielp de beide agenten, maar moest dat bekopen met een bijtwond, doordat een van de verdachten de man in zijn hand beet. De behulpzame man moest daarvoor in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. Vader en zoon werden voor nader verhoor ingesloten. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

Voetbalduel eindigt in massale vechtpartij
Wassenaar - Een jeugdwedstrijd tussen twee voetbalelftallen van SVC08 en Juventas eindigde zaterdagmiddag 4 april om 13.30 uur in een massale vechtpartij. Tijdens het duel deelde een van de spelers aan de tegenstander een elleboogstoot uit. De geraakte speler sloeg direct terug, waarna tussen beide elftallen een massale vechtpartij ontstond waarbij over en weer werd geslagen. Ook ouders en een trainer bemoeiden zich met het tumult en deelden ook de nodige klappen uit. De wedstrijd werd gestaakt. De politie moest er aan te pas komen om het tumult te sussen en te bemiddelen. De 60-jarige scheidsrechter maakt rapport op voor de KNVB. Niemand werd vooralsnog aangehouden.

Meerdere autos te water
Westland/Wateringen De politie kreeg zondagochtend 5 april om 02.50 uur een melding dat aan de Bovendijk een auto te water was geraakt. Politieagenten die een onderzoek instelden, constateerden dat ter hoogte van de Dorpskade een auto in het water lag. Uit onderzoek bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. In de auto was niemand meer aanwezig. Eerder die nacht trof de politie in het water van het Hofpark twee personenautos aan. Duikers stelden een onderzoek in, maar ook hier bleek dat de autos leeg waren. Ook hier bleek dat beide personenautos waren gestolen en kennelijk door de daders in het water waren gereden. Bent u getuige geweest van deze twee zaken? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Jongeren aangehouden na vernielingen straatmeubilair Westland/s-Gravenzande De politie hield zaterdagavond 4 april kort voor middernacht twee jongeren uit sGravenzande aan op verdenking van vernielingen aan het straatmeubilair. De jongeren zouden enkele verkeersborden op de Leeuweriklaan hebben vernield. Op aanwijzingen van getuigen konden de agenten twee jongeren (15 en 16 jaar) aanhouden. De politie onderzoekt de zaak.

Achtervolging eindigt met botsing
Pijnacker-Nootdorp Politieagenten zagen zaterdag 4 april om 03.15 uur over de Nobellaan een auto rijden. Gezien het tijdstip en het feit dat er met enige regelmaat in Pijnacker wordt ingebroken, besloten de agenten de twee inzittende te controleren. Die gingen er echter direct met hoge snelheid vandoor en reden richting de Molen in Nootdorp. Dat ging met dusdanig hoge snelheid dat de agenten de auto uit het oog verloren. Bij de Molen, nabij de manege, zagen de agenten vervolgens de bewuste auto op de rijbaan staan. De bestuurder was kennelijk uit de bocht gevlogen. Van de inzittenden was echter geen spoor meer te bekennen. De politie nam de auto mee voor onderzoek.

Agressieve Delftenaar in de cel
Delft Een 33-jarige Delftenaar beledigde zaterdagochtend 4 april om 00.45 uur enkele politieagenten en ging het gevecht met hen aan. De man werd op de Markt aangesproken vanwege alcoholgebruik. Hij schold direct de agenten uit en was niet voor rede vatbaar. Toen de politie de man aanhield, verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding en trapte hij wild om zich heen. Hij kon met de nodige moeite worden overmeesterd. Ook aan het bureau bleef de man zich recalcitrant gedragen en probeerde hij iedereen te schoppen. Nadat de man enige uren in een cel had verbleven, kalmeerde hij en bekende hij zijn geweld en beledigend gedrag. De politie maakte tegen de man proces-verbaal op. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

Zonder heler geen steler
Delft Politieagenten hielden zaterdagochtend 4 april om 14.45 uur een 44-jarige Delftenaar aan. De man liep met een fiets over de Markt en agenten zagen dat de vrij nieuwe fiets geen ringslot had. Toen de agenten de man daarover aanspraken, bekende hij de fiets geheeld te hebben van een onbekende man. De man kreeg aan het bureau een proces-verbaal wegens heling. Een 18-jarige Delftenaar werd eerder die dag aangehouden. De man nam vanaf de Coenderstraat een fiets mee en werd gesnapt door het cameratoezicht. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

Geweld in de tram
Delft Een 42-jarige trambestuurder moest langs de dokter om zijn arm na te laten kijken. De man kreeg het vrijdagavond 3 april kort voor middernacht nabij de halte aan de Papsouweselaan ter hoogte van de Westlandseweg aan de stok met een groep van acht jongeren. De groep gedroeg zich recalcitrant in de tram en veroorzaakte voor de overige reizigers de nodige overlast. Toen de man met hulp van enkele beveiligers de groep uit de tram zette, werd de man belaagd en mishandeld door meerdere jongeren. Ook de beveiligers werden daarbij belaagd, geschopt en geslagen. Nadat de hulp van de politie was ingeroepen konden agenten in de omgeving drie jongeren (17, 18 en 30 jaar) achterhalen.

Eenzijdig ongeval met dodelijke afloop
Zoetermeer Een 67-jarige automobilist uit Zoetermeer overleed zaterdag 4 april om 18.45 uur nadat de man met zijn auto aan de Oostweg ter hoogte van de Van der Hagenstraat te water was geraakt. De man raakte vermoedelijk onwel en verloor al rijdend het bewustzijn. Reanimatie van onder andere een 50-jarige getuige mocht niet meer baten. De man overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Beveiligers verrichten aanhouding
Zoetermeer Beveiligers van een discotheek aan de Amsterdamstraat hielden zaterdagochtend 4 april om 04.35 uur twee Zoetermeerders (17 en 18 jaar) aan op verdenking van mishandeling. Voor de zaak kreeg de 17-jarige het aan de stok met de 18-jarige. De 17-jarige werd daarbij aangehouden en nadat de GGD het 18-jarige slachtoffer aan oogletsel had behandeld, moest ook hij mee naar het bureau.

Ruzie om een taxi
Zoetermeer Drie personen belandden in de politiecel nadat er zondagochtend 4 april om 05.15 uur op de Noordwaarts ruzie ontstond wie er kennelijk in de taxi mocht plaats nemen. Een 21-jarige Zoetermeerder spoot daarbij de poederblusser van de taxi in het gezicht van een 25-jarige plaatsgenoot. De 25-jarige liet zich ook niet onbetuigd en verrichtte enkele vernielingen aan de taxi. Ook een 31-jarige man raakte in het tumult betrokken en pleegde ook enkele vernielingen aan de taxi. De politie nam uiteindelijk alle drie de vechtersbazen mee naar het bureau. De 24-jarige chauffeur deed aangifte.

Eenzijdig ongeval
Zoetermeer Een 26-jarige automobilist botste zaterdag 4 april om 11.45 uur met haar auto tegen een betonnen pilaar van een brugpijler aan de Aziëweg. De GGD vervoerde het slachtoffer met mogelijk bekkenletsel naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Bulgaarse zakkenrollers in de cel
Zoetermeer Beveiligers van het winkelcentrum aan het Theaterplein betrapten twee Bulgaarse zakkenrolsters (22 en 27 jaar) op heterdaad toen zij een portemonnee probeerden te stelen van een klant. Toen zij door de alert reagerende beveiligers werden aangesproken, zette het duo het op een gillen. De beveiligers waren echter niet onder de indruk van hun gedrag en droegen beiden vrouwen over aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Beiden vrouwen die al eerder voor zakkenrollerij zijn aangehouden worden maandag 6 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.