Politie Drenthe

Zondag

Assen, 05-04-2009

Winkeldiefstal

MEPPEL De politie heeft zaterdagmiddag in de Woldstraat een 24-jarige man uit Bratislava en 44-jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens winkeldiefstal. De 44-jarige man had een vijftal overhemden weggenomen uit een kledingzaak. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau. De 44-jarige man kreeg een dagvaarding. Beide mannen mochten vervolgens het bureau verlaten. De goederen zijn teruggegeven aan de eigenaar. (2009001265)

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag in de Hoofdstraat een 54-jarige man uit Bovensmilde aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had 12 flesjes parfum weggenomen uit twee drogisterijen. De man werd overgebracht naar het politiebureau. De man mocht met een dagvaarding op zak het bureau verlaten. (2009001267)

Verkeerscontrole

HOOGEVEEN De politie heeft tijdens een surveillancedienst verschillende bekeuringen uitgeschreven. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen. Drie automobilisten kregen een bekeuring omdat ze te hard reden. Een automobilist kon zich niet legitimeren en kreeg daarvoor een bekeuring. (2009001274)

Verkeersongeval met materiële schade

VLEDDERVEEN Zaterdagmiddag heeft een verkeersongeval met materiële schade plaatsgevonden op de Middenweg. Een 16-jarige jongeman uit Vledderveen reed op zijn bromfiets over de rijbaan en niet over het verplichte bromfietspad. Hij zag dat een 61-jarige automobilist uit Austerlitz voor hem richting aangaf om links af te slaan. De bromfietser wilde de auto inhalen voordat deze afsloeg. De automobilist sloeg af en de bromfietser botste tegen de linker portier van de auto. Niemand raakte gewond. (20090011293)

Man aangehouden wegens vernieling

ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 48-jarige man uit Groningen aangehouden wegens vernieling. De man wordt ervan verdacht een terras van een restaurant aan de Marktstraat te hebben beklad met verf. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009001322)

Bromfietser aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Emmen aangehouden op het Marktplein. Agenten zagen de man rijden op zijn bromfiets. Vervolgens reed hij een lekke band. Tijdens een controle bleek de man geen rijbewijs te hebben en zijn bromfiets was niet verzekerd. Hiervoor kreeg de man twee bekeuringen. De man bleek ook te hebben gedronken en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd hij aangehouden. De man scoorde op het politiebureau, middels een ademanalyse, 750 ug/l. Proces-verbaal werd opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd. (2009001340)

Rijden zonder rijbewijs

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Oosterstraat een 35-jarige man uit Emmen aangehouden. De man reed in een personenauto over de Oosterstraat en werd ter controle aan de kant gezet. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009001350)

Rijden onder invloed

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 34-jarige automobilist uit Emmer Compascuum aangehouden op de Boslaan. De politie had de man aan de kant gezet ter controle. De man bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man middels een ademanalyse 450 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. De man kon zich ook niet legitimeren en kreeg daarvoor een bekeuring. (2009001367)

Duo aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Assen en een 20-jarige man uit Bovensmilde aangehouden op de Singelpassage. Het duo liep over het dak van een woning. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mochten ze het bureau verlaten met een bekeuring op zak. (2009001368)

Aangehouden voor belediging

ASSEN De politie heeft zaterdagnacht een 18-jarige man uit Assen aangehouden op de Brinkstraat. De man gedroeg zich vervelend bij een uitgaansgelegenheid en beledigde een aantal agenten. Na een waarschuwing bleef de man zich vervelend gedragen. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten. (2009001371)

Auto in beslag genomen

ASSEN De politie heeft zaterdagnacht de auto van een 23-jarige automobilist uit Assen op de Weiersstraat in beslag genomen. De man werd ter controle aan de kant gezet. Hij beschikte niet over een Nederlands rijbewijs, de auto was niet verzekerd en het APK gekeurd. De auto werd in beslag genomen en de man kreeg een aantal bekeuringen voor de overtredingen. (2009001387)

Bekeuring voor omzagen boom

ZUIDWOLDE De politie heeft zaterdagochtend een 47-jarige man uit Zuidwolde bekeurd voor het illegaal omzagen van een boom op zijn erf. De man beschikte niet over een kapvergunning. (2009001217)

Loods met landbouwvoertuigen vat vlam

ZWEELOO Zondagochtend is een loods met landbouwvoertuigen aan de Kieveen in brand gevolgen. Rond 7.00 uur werd door de hulpdiensten opgeschaald omdat er mogelijk asbest in het dak verwerkt was. Na onderzoek bleek dit niet het geval. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de loods zware schade opliep. Een aantal voertuigen kon niet worden gered. Tijdens de brand kwam geen asbest vrij. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie zal onderzoek gaan verrichten.