Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 05-04-2009

Gezellig drukke horecanacht in Breda

BREDA: Agenten van de Bredase politie hielden in de nacht van zaterdag 4 april op zondag 5 april toezicht in en rond het centrum van Breda. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht. Het was een drukbezochte nacht met een goede sfeer, aldus de dienstdoende agenten. De politie moest enkele keren in actie komen en kon door snel handelen opstootjes in de kiem smoren.

Er werden vijf personen gearresteerd. Twee aanhoudingen vonden plaats vanwege harddrugbezit. Een stomdronken 19-jarige man uit Terheijden werd opgepakt omdat hij zonder aanleiding een agente uitschold. Twee personen kregen proces-verbaal omdat ze de openbare orde verstoorden en weigerden om naar de politie te luisteren toen zij de opdracht kregen om te vertrekken. De politie schreef bekeuringen uit voor o.a. wildplassen en verkeersovertredingen.
Verder waren agenten actief op de route tussen het Ginneken en het centrum van Breda.
Ze hielden toezicht op dit traject om vernielingen, baldadigheid en het zogenaamde indrinken op hangplekken te voorkomen. Er deden zich geen wanordelijkheden voor, waardoor er tijd en gelegenheid was om twintig verkeersovertreders (diverse feiten) te bekeuren.

Twee arrestaties naar aanleiding van auto-inbraak

BREDA: Naar aanleiding van een auto-inbraak in de Wuustwezelstraat heeft de politie twee Bredanaars (51 en 56 ) gearresteerd. De
56-jarige man is een zogenaamde veelpleger.

Op zondag 5 april werd rond 01.00 uur ingebroken in een geparkeerde betelbus aan de Wuustwezelstraat. Omwonenden hadden gezien dat twee mannen zich verdacht in de buurt ophielden rond het tijdstip van de inbraak. Een zoekactie leverde op dat moment niets op. Rond 04.00 uur zagen agenten twee mannen die voldeden aan het signalement. Ook het merk en type auto waarin het duo reed kwam overeen met de eerdere melding. Bij controle bleek dat de mannen inbrekersgereedschappen bij zich hadden. Op basis daarvan zij ze gearresteerd. Ze zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt brandstichting auto

BREDA: Brandweer en politie werden zondag 5 april 2009 om 03.00 uur geroepen bij een autobrand in de parkeergarage aan de Middellaan. Ter plaatse brandde een zwarte Opel Corsa helemaal uit. Gezien het sporenbeeld is er vermoedelijke sprake van brandstichting. Dat is voor de politie reden om de zaak nader te onderzoeken.

Dronken automobiliste veroorzaakt ongeval

ZUNDERT: De politie behandelde zaterdagmiddag 4 april een
verkeersongeval op de Molenstraat in Zundert. Bij de aanrijding waren drie voertuigen betrokkenen. Het ambulance personeel stelde vast dat er niemand mee hoefde naar het ziekenhuis. De veroorzaakster van het ongeluk was stevig onder invloed van alcohol.

Het ging om een kop-staart-aanrijding waarbij de middelste auto van achteren werd aangereden door een 36-jarige vrouw uit Roosendaal. Door de klap werd het aangereden voertuig tegen zijn voorganger gedrukt. De veroorzaakster was onder invloed van alcohol en werd om die reden gearresteerd. Ze moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 875 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Gezien de hoge uitslag werd haar rijbewijs meteen ingevorderd. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van elf uur opgelegd.

Politie houdt snelheidscontroles op verzoek van wijkbewoners

ALPHEN / BAVEL: Op verzoek van buurtbewoners hield de politie
snelheidscontroles op de Rielseweg en de Chaamseweg in Alpen en op de Lange Bunder in Bavel. De verzoeken waren bij de wijkagent
binnengekomen, waarna controles werden ingepland. Op zaterdag middag/avond 4 april is op de genoemde locaties de snelheid van 140 voertuigen gemeten met behulp van de Laser Gun. De agenten schreven daarbij 31 bekeuringen uit.

Op de Rielseweg te Alphen zijn 58 auto's gecontroleerd, waarvan er 11 te hard reden en een bestuurster geen gordel droeg (boete 90,-). Vervolgens werd op de Chaamseweg te Alphen de snelheid van 43
passerende voertuigen gecontroleerd. Dertien hiervan reden te snel en waren dus in overtreding. Op Lange Bunder in Bavel passeerden 29 automobilisten het controlepunt, waarvan er zes te hard reden.

Speerpunten waarop de politie extra toezicht houdt zijn: alcohol, snelheid, roodlicht en de draagplicht van autogordels en valhelmen. Die speerpunten zijn natuurlijk niet willekeurig gekozen. Het blijkt namelijk dat het aantal dodelijke verkeersslachtoffers jaarlijks nog steeds fors daalt. In 1997 kwamen circa 1.200 mensen in Nederland om het leven tengevolge van een verkeersongeval. De afgelopen jaren nam het aantal verkeersdoden steeds verder af tot circa 700 verkeersdoden in 2008.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een derde van deze daling toe te schrijven is aan groeiend gordelgebruik, minder alcoholmisbruik in het verkeer en verbeterd snelheidsgedrag. Reden voor de politie, in het belang van verkeersveiligheid, om te blijven controleren.