Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 13.00 uur

Utrecht, 05-04-2009

Ramkraak

VREELAND Op de Fetha hebben onbekenden zondagmorgen 5 april met een shovel geprobeerd een pinautomaat te kraken. Omstreeks 05.40 uur kreeg de politie een melding dat de gevel van een bank was geramd. Ter plaatse troffen agenten een ravage aan. De buit lag nog tussen de brokstukken. De graafmachine was achtergebleven. Vermoedelijk zijn de verdachten gevlucht voor gealarmeerde buurtbewoners. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld, maar de verdachten zijn ontkomen. De zaak is in onderzoek.

Drie mannen aangehouden

MAARSSEN De politie heeft zaterdag 4 april om 01.25 uur drie mannen aangehouden. Ze vielen op omdat de auto waarin ze zaten, met hoge snelheid door Boomstede reed en het rode licht negeerde. De mannen probeerden aan controle van agenten te ontkomen. Toen de auto werd klemgereden, stapte de 25-jarige bestuurder uit Utrecht uit en rende hij verder. De twee in de auto achtergebleven mannen, een 25-jarige Utrechter en een 34-jarige Amsterdammer, konden zich niet identificeren en werden direct aangehouden. De bestuurder even later ook, agenten moesten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. Tijdens zijn vlucht had de Utrechter een telefoon en bankbiljetten weggegooid. Deze zijn teruggevonden en in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de spullen. De bestuurder bleek ook onder invloed van alcohol (meer dan twee keer teveel) te hebben gereden.

Dronken fietser aangehouden

MIJDRECHT De politie heeft vrijdag 3 april een 18-jarige Mijdrechter aangehouden omdat hij dronken over de Passage fietste, zich zeer vervelend gedroeg naar de agent en diens motor omver probeerde te duwen.

Omstreeks 21.50 uur zag een motoragent de 18-jarige man op een fiets zonder verlichting rijden. Hij hield de man staande en de man gedroeg zich onmiddellijk vervelend. Hij weigerde in eerste instantie zijn identificatie te tonen, beledigde de agent, wilde zijn adres niet opgeven voor de bekeuring voor rijden zonder licht, griste zijn id-bewijs uit de handen van de agent. Die gaf de man daarop een duw en de 18-jarige man gaf vervolgens een harde duw tegen de motor van agent, die moest voorkomen dat de motor omviel. De Mijdrechter werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij een zakje wiet bij zich had en wees de blaastest uit dat hij 575 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt.

Drie aanhouding na overlast

WILNIS Op de Burgemeester Padmosweg zijn zondag 5 april drie mannen aangehouden. Omstreeks middernacht kreeg de politie de melding van geluidsoverlast en een burenconflict. Agenten gingen ter plaatse en troffen een dronken man aan op straat. Hij was vervelend en de 29-jarige man werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Een andere man, een 37-jarige man uit Mijdrecht, bemoeide zich met de situatie en werd ook zeer vervelend. Hij probeerde de aanhouding van de 29-jarige man te belemmeren en stelde zich agressief op. Daarom is pepperspray tegen hem gebruikt om hem aan te houden. Korte tijd later moest de politie terug naar de straat, want een 47-jarige man had een buurtbewoner bedreigd, vermoedelijk vanwege het klagen over geluidsoverlast. Alle aangehouden mannen zijn ingesloten.

Aanhouding dankzij getuigen

LINSCHOTEN De politie heeft zondag 5 april twee mannen aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak.

Omstreeks 01.55 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen bij een woning aan het Jaagpad probeerden om via de achterdeur in te breken. Toen de bewoners thuis kwamen, zagen ze met hoge snelheid een personenauto wegrijden. Buurtbewoners hielden de auto in de gaten en de politie werd gebeld. Agenten troffen op de Korte Linschoten OZ de bewuste auto aan. Twee inzittenden, een 18-jarige en 20-jarige man uit Linschoten zijn aangehouden voor vernieling en/of poging tot inbraak. Bij de woning was te zien dat de poortdeur vernield was. De mannen zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.