Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht, 05-04-2009

Verdachten inbraak aangehouden

ZEIST Vrijdagavond 3 april heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een school aan de Gerrit Jan v/d Veenlaan.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding van de inbraak binnen en trof in de omgeving twee mannen aan met het opgegeven signalement. Beiden zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het gaat om twee 18-jarige mannen uit Zeist.

Ruit ingegooid

HUIS TER HEIDE Vrijdagavond 3 april is door een groep jongens een raam van een woning aan de Korte Bergweg ingegooid. Een van de verdachten is achterhaald.

Omstreeks 22.30 uur werden de bewoners opgeschrikt toen een ruit van hun woning werd ingegooid. Dit gebeurde met een flesje terwijl de bewoners in de woonkamer zaten. Een groepje jongens fietste vervolgens weg. Op basis van het signalement kon de politie achterhalen wie de vermoedelijke dader was. Deze 16-jarige jongen uit Zeist werd thuis aangetroffen en bekende zijn daad. Hij zal op het politiebureau nader gehoord worden en beloofde de schade te vergoeden.

Vechtpartij

ZEIST In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 april vond op de Prinses Margrietlaan een vechtpartij plaats.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding binnen. Volgens verklaringen had een groep jongeren glas gegooid naar twee jongens die vervolgens verhaal kwamen halen. De vader van een van de jongens was erbij gehaald en er ontstond een vechtpartij waarbij volgens zeggen een honkbalknuppel werd gebruikt. Toen de politie op de locatie aankwam, was de groep jongeren verdwenen en wilden de slachtoffers geen aangifte doen.

Ongeval onder invloed en zonder rijbewijs

DEN DOLDER In de nacht van zaterdag op zondag 5 april vond op de Nieuwe Dolderseweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te rijden.

Omstreeks 02.00 uur kwam de melding binnen en ter plaatse bleek een personenauto in een greppel te staan. De bestuurder en inzittende werden met behulp van de brandweer uit hun voertuig geholpen en werden beiden met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Bosch en Duin, bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies bij de ademanalyse 750 ug/l. Tevens bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.