Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.00 uur

Utrecht, 05-04-2009

Frontale botsing

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 3 april vond op de Outputweg een botsing plaats waarbij drie personenautos betrokken waren. Een bestuurder liep licht letsel op.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding binnen van het ongeval. Op de Outputweg bleek een bestuurder, rijdend in de richting van de Hogeweg, met vermoedelijk te hoge snelheid een bocht in te zijn gereden. Daar stond een kleine file waarvoor de bestuurder niet meer voldoende kon remmen. De 37-jarige bestuurder uit Amersfoort raakte een auto op de andere weghelft en tolde vervolgens rond waarna een derde auto uit de toegemoetkomende richting frontaal op hem botste. Deze bestuurder, een 42-jarige man uit Den Haag, is met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht. De Amersfoorter raakte bekneld en werd door de brandweer uit zijn auto geknipt. Vanwege zijn hoge snelheid is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Lastige personen aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagavond 3 april heeft de politie twee personen aangehouden die bewoners en voorbijgangers op de Leusderweg lastig vielen.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen, vermoedelijk onder invloed van alcohol, vervelend gedrag vertoonden waaronder het plassen in een tuin. Toen de politie naar hun identiteitsbewijs vroeg, wilden de mannen niet meewerken. Ze beledigden de agenten. Toen een van hen een agent duwde, werd hij aangehouden. Hij verzette zich daarbij en spuugde naar de agent. De andere man belaagde op zijn beurt een agent en werd met gepast geweld aangehouden en in de boeien geslagen. Beiden mannen van 30 jaar, een uit Amsterdam en een uit Amersfoort, zijn vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

Veelpleegster aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag 4 april heeft een agent in vrije tijd een winkeldievegge op de Grote Haag aangehouden. Zij verzette zich hevig.

Omstreeks 14.30 uur zag een agent in vrije tijd dat een medewerker van een winkel een vrouw staande probeerde te houden. De verdachte probeerde te ontkomen en de agent heeft haar tegengehouden. Met behulp van collegas in dienst, kon de 41-jarige dievegge uit Amersfoort in de boeien worden geslagen en meegenomen naar het bureau. Daar bekende zij de diefstal van lingerie en het bijten van de agent in dienst. De vrouw is een bij de politie bekende veelpleegster en is op het bureau ingesloten.

Onder invloed tegen een boom

LEUSDEN Zaterdagavond 4 april vond op de Arnhemseweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed tegen een boom en bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Omstreeks 19.00 uur reed de 33-jarige bestuurder uit Woudenberg, met vermoedelijk flinke snelheid, over de Arnhemseweg toen hij in een bocht de controle over zijn auto verloor en tegen een boom reed. De auto was daardoor compleet vernield, de bestuurder kwam er ongeschonden uit. Deze bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies tijdens de ademanalyse 310 ug/l. Tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.

Achtervolging eindigt met ongeval

AMERSFOORT Zaterdagavond 4 april botste op de Rondweg-Oost een personenauto tegen een lichtmast nadat deze een stopteken van de politie had genegeerd en met hoge snelheid wegvluchtte.

Rond 22.15 uur zagen surveillerende agenten op de Ringweg-Randenbroek een personenauto met hoge snelheid de Hogeweg oprijden in de richting van Hoevelaken. De agenten achtervolgden de auto en gaven een teken om te stoppen. Hier werd geen gehoor aan gegeven en de auto reed weg met hoge snelheid en gevaar voor de omgeving door het negeren van rood licht, wisselen van rijstrook en keren op de weg. Op de Rondweg-Oost verloor de bestuurster de macht over het stuur en reed ze tegen een lichtmast. De 33-jarige bestuurster uit Amersfoort verloor hierbij het bewustzijn, haar 42-jarige passagier uit Amersfoort kon op eigen kracht uit de auto komen. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.