Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.00 uur

Utrecht, 05-04-2009

Motorrijder onder invloed

DOORN Vrijdagavond 3 april is een man onder invloed van alcohol met zijn motor gevallen. Hij liep hierbij letsel op.

De 45-jarige bestuurder uit Doorn was zwaar onder invloed van alcohol toen hij over de Amersfoortseweg reed. Hij slingerde, kon zijn motor niet meer onder controle houden en kwam met zijn motor in de bosjes terecht. De man liep daardoor letsel aan zijn enkel op en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een bloedproef bij hem afgenomen en zal tegen de man proces-verbaal opmaken.

Woninginbreker aangehouden

DOORN Vrijdagavond 3 april heeft de politie na melding van een bewoonster een man kunnen aanhouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Sterkenburgerlaan.

Omstreeks 21.00 uur zag een bewoonster aan de Sterkenburgerlaan verdachte personen op het dak bij de buren. Zij belde direct 1-1-2 waarna de toegesnelde politie een van de verdachten kon aanhouden die uit de woning wegrende en zich in de bosjes probeerde te verstoppen. Het betrof een 42-jarige man uit Houten. Uit onderzoek bleek in de woning te zijn ingebroken. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de andere inbrekers.

Woninginbreker aangehouden

VEENENDAAL Vrijdagvond 3 april heeft de politie in Veenendaal een man kunnen aanhouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Jac. P. Thijsselaan.

Omstreeks 21.00 uur zag een oplettende bewoner dat een groepje van drie mannen met interesse woningen aan het bekijken waren. De getuige hield de groep in de gaten en zag dat zij een tuin van een woning in liepen. Door hun verdachte gedrag, belde ze direct 1-1-2. De politie kwam snel naar de locatie en kon een van de mannen aanhouden die zich in de bosjes had verstopt. Het betrof een 19-jarige man uit Purmerend. Uit onderzoek bleek dat de achterdeur van de woning opengebroken was. De politie onderzoekt de zaak.

Grote verkeerscontrole

VEENENDAAL Vrijdagavond 3 april heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden van 16.00 uur tot 23.00 uur op de Sportlaan. Vier aanhoudingen en 64 bekeuringen waren onder andere het resultaat.

De controle werd gehouden samen met de Koninklijke Marechaussee, de ANWB, de Douane, de Belastingdienst en diverse onderdelen van de politie. Vier aanhouden vonden plaats: twee scooterbestuurders in verband met een vals framenummer, een bestuurder in verband met een bromfiets die als gestolen gesignaleerd stond en een bestuurder die met een gestolen aanhangwagen reed. Er werden 37 bromfietsen gecontroleerd waarvan 12 een bekeuring kregen in verband met gebreken. De belastingdienst legde elf keer beslag op in verband met openstaande aanslagen, dit voor een totaalbedrag van 80.500 euro. Twee autos werden daarbij in beslag genomen. De ANWB verrichtte 26 reparaties, met name verlichting, tegen kostprijs.

Uitgaansgroep keert zich tegen politie

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag 5 april heeft de politie twee personen aangehouden die niet voldeden aan vorderingen.

Zaterdag was een druk bezochte horeca-avond. Omstreeks 02.30 uur waren er op de Markt nog diverse groepjes bezoekers die luidruchtig waren. Zij begonnen tegen de politie te schelden waarop besloten werd om op linie de aanwezige personen te verwijderen in de richting van de Veldpoortstraat. De politie was hierbij genoodzaakt om de wapenstok te gebruiken. Op de Singel werden twee mannen van 18 en 19 jaar uit Wijk bij Duurstede aangehouden omdat zij na herhaaldelijk verzoek niet voldeden aan vorderingen. Zij verzetten zich bij de aanhouding. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.