Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 13.00 uur

Utrecht, 05-04-2009

Man dreigt met vleesvork

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond 3 april een man aangehouden omdat hij passanten met een steekvoorwerp bedreigd had.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding dat op de Catharijnesingel een man met een mes zou hebben staan zwaaien. Agenten gingen direct ter plaatse en werden aangesproken door verschillende passanten die in paniek waren en meldden dat zij door een man met een mes bedreigd waren. De man was de trap bij een bioscoop opgelopen en had daar ook mensen bedreigd. Agenten zagen de man plotseling van de Catharijnesingel naar de Westerstaat lopen. Eén van de agenten was als eerste ter plaatse en wilde de man aanhouden. De verdachte kwam snel op de agent afgerend en belaagde de agent. De agent probeerde de verdachte onder controle te brengen, maar die verzette zich hevig, waardoor ook de agenten zich genoodzaakt voelden om geweld te gebruiken. De verdachte werd door meerdere agenten onder controle gebracht en geboeid afgevoerd naar het politiebureau. In de omgeving vond de politie een vleesvork.

De politie verzoekt personen die door de man bedreigd zijn, om aangifte te doen.

Aanranding

UTRECHT Vrijdagavond is bij de Ina Boudier-Bakkerlaan een vrouw aangerand door een onbekende man. De politie onderzoekt de zaak.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat een 22-jarige vrouw uit Utrecht in een lift van een studentenflat was aangerand. De vrouw was kort daarvoor met een man de lift in gestapt. De man betastte de vrouw. De vrouw verzette zich hevig en de man vluchtte weg toen de liftdeuren openden. De politie heeft in de omgeving uitgebreid gezocht naar de verdachte, maar heeft hem niet meer aangetroffen. De verdachte is een blanke, forse man.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden bij de Politie Utrecht, op tel: 0900-8844. Anoniem kan ook; op tel: 0800-7000. De politie is bovendien op zoek naar vrouwen die in de omgeving van de Ina Boudier-Bakkerlaan mogelijk met een soortgelijk incident te maken hebben gehad en zich nog niet hebben gemeld.

Aanhouding met verzet

UTRECHT De politie heeft zondag 5 april om 03.50 uur een 24-jarige Houtenaar aangehouden. De man was dronken en hinderlijk op het Janskerkhof aanwezig en werd om die reden aangehouden. Bij zijn aanhouding, werd de man steeds vervelender en zelfs agressief. Hij beledigde en bedreigde de agenten en pleegde veel verzet bij zijn aanhouding. Agenten moesten fysiek geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. Dit lukte uiteindelijk, waarna hij kon worden vervoerd naar het politiebureau en cellencomplex.

Man schopt agent

UTRECHT Op de Donkerstraat is zondag 5 april een man aangehouden omdat hij een agent schopte. Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast op het Buurkerkhof en ging ter plaatse. Agenten zagen op de Donkerstraat twee mannen die onder invloed van alcohol leken te zijn. Ze maakten herrie en werden daarop aangesproken. Eén van de mannen, een 22-jarige man uit Amersfoort gedroeg zich vervelend en de agenten hielden hem staande om hem te bekeuren. De man gaf de agent een harde trap tegen diens been, waardoor de agent licht letsel opliep. De Amersfoorter is in de boeien geslagen en aangehouden.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondag 5 april een fietsendief op heterdaad betrapt. Om 02.15 uur zagen agenten dat een man bij een supermarkt aan het Willem van Noortplein opvallend veel interesse had in gestalde fietsen. Hij wachtte een tijdje, tilde toen een fiets uit het rek en sleepte de fiets vervolgens weg. De 51-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Hij had een ijzeren stang in zijn trui zitten.

Getuigenoproep na brand

UTRECHT Zaterdagavond 4 april omstreeks 20.10 uur heeft op de Concordiastraat (terrein Prorail) een loods in brand gestaan. De loods werd gebruikt door kunstenaars. De brandweer bluste de brand. Een getuige meldde zich bij de politie; die had gezien dat vóór de brand drie jongens bij de loods waren geweest en dat zij zich verdacht hadden gedragen. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting en is op zoek naar de drie jongens of andere getuigen.

Signalementen:

Jongen 1: Blanke jongen rond de 12/13 jaar, blauwe ogen, grijs baseball petje.

Jongen 2: Blanke jongen rond de 12/13 jaar, kaal/kort stekelig haar.

Jongen 3: Blanke jongen rond de 12/13 jaar, geel petje.

De drie jongens reden op twee fietsen.

Heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Belt u dan met de politie Utrecht op 0900-8844. Anoniem kan dat op tel: 0800-7000.

Aangehouden voor bedreigen portier

UTRECHT Op het Oudkerkhof is een 21-jarige Utrechter aangehouden na het bedreigen van een portier van een horecagelegenheid. Zaterdag 4 april 00.20 uur werd de politie ingeschakeld nadat portiers de man overmeesterd hadden. De man had zich in de horecagelegenheid vervelend gedragen en werd naar buiten gezet. Dat was voor hem reden om de portiers te bedreigen. Hij is aangehouden en in de cel gezet. Tijdens de rit naar het politiebureau trapte de verdachte richting de agenten en beledigde hen. Bij fouillering van de man kwamen harddrugs aan het licht.

Rijbewijzen kwijt

UTRECHT - Zaterdag 4 april omstreeks 19.15 uur belde een weggebruiker de politie omdat hij dacht dat hij een dronken bestuurder op de Rijksweg A2, ter hoogte van knooppunt Oudenrijn, zag rijden. De verdachte reed afwissend snel en langzaam. Bij een tankstation in Breukelen, zetten agenten de 46-jarige man uit Raamsdonkveer aan de kant van de weg. De man wilde zich verstoppen tussen twee vrachtwagens, maar hij werd al snel gevonden door de agenten. Op het politiebureau blies hij 975 ug/l en dus werd zijn rijbewijs ingenomen.

UTRECHT - Zaterdagmorgen om 04.35 uur moest een 18-jarige beginnend bestuurder uit Scherpenzeel zijn pas gehaalde rijbewijs aan de agenten afstaan, omdat hij na controle 825 ug/l in zijn lichaam bleek te hebben. De jongeman werd op de Bramerijweg aangehouden omdat hij midden op de rijbaan van een industrieterreintje stil was gaan staan.

DE MEERN - In de Meern is vrijdag 3 april op de Vicuslaan om 22.45 uur een 54-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed slingerend over de weg en moest blazen. De uitslag was 700 ug/l en dus raakte de man zijn rijbewijs kwijt.

Gewond bij aanrijding

UTRECHT Op de C.H. Letschertweg en het Strijkviertel heeft vrijdag 3 april een aanrijding plaatsgevonden.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie de melding dat een man gewond was geraakt bij een aanrijding. Het bleek dat een 54-jarige man uit Utrecht, bestuurder van een bestelbus, over de C.H. Letschertweg reed en in de richting van De Meern reed. Op de kruising met het Strijkviertel reed de man, vermoedelijk nadat hij onwel was geworden, door rood en belandde hij op de rijbaan voor tegemoetkomen verkeer. Daar reed een 56-jarige man uit Tiel, die geschampt werd en 180 graden draaide. De Tielenaar raakte niet gewond, de Utrechter wel. Die belandde aan de andere kant van de weg in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is door de brandweer uit zijn auto bevrijd en daarna per ambulance met been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De traumahelikopter kwam ook ter plaatse.

Verkeersslachtoffer overleden

UTRECHT De 24-jarige man uit Barneveld, die vrijdag 3 april ernstig gewond raakte bij een aanrijding op de kruising Kardinaal de Jongweg Jan van Galenstraat is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Vrijdagmorgen omstreeks 01.50 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding tussen een automobilist en een voetganger. De voetganger, een 24-jarige inwoner van Barneveld, was niet aanspreekbaar en had een hoofd- en een beenwond. Hij is per ambulance in kritieke toestand naar het UMC vervoerd. Daar is hij later overleden. De exacte toedracht van het ongeval is nog in onderzoek. Zie ook Persberichten stad Utrecht, 12.05 uur van vrijdag 3 april.

Aangehouden voor gooien met glas

UTRECHT Een 33-jarige man uit Den Haag is zaterdagmorgen aangehouden voor geweld. De politie kreeg omstreeks 01.15 uur de melding dat een man agressief was geweest in een horecagelegenheid aan de Potterstaat. Agenten ter paard zagen de man wegvluchtten en zetten de achtervolging in. Bij een werftrap aan de Oudegracht rende de verdachte naar beneden, maar hij kon worden aangehouden. Het bleek dat hij in de horecagelegenheid mensen lastig had gevallen. Een man die hem daarop aansprak, kreeg vervolgens een glas in zijn gezicht gegooid. De verdachte is ingesloten.

Schop met klomp

UTRECHT De politie heeft een 43-jarige man uit Hilversum aangehouden omdat hij een 17-jarige jongen uit Utrecht een schop met zijn klomp heeft gegeven. Omstreeks 08.00 uur raakte de 17-jarige jongen uit Utrecht betrokken bij een vechtpartij vanwege een verkeerstwist. De 17-jarige jongen was op de Isotopenweg aan het vechten met een andere fietser (hun fietsen waren tegen elkaar aan gebotst) en de 43-jarige man, een voorbijganger, stopte en kwam de andere man (gegevens onbekend) te hulp. De man gaf de jongen een schop met zijn klomp tegen het gezicht van de jongen. De jongen deed aangifte en de politie hield de man aan.