Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Bestuurders onder invloed alcohol


De politie heeft tussen zaterdag en zondag 5 april vier bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij drie van hen werd het rijbewijs ingevorderd. De vierde was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.


Een 44-jarige man uit de gemeente Apeldoorn reed omstreeks 17:35 uur met zijn scooter over de Oude Beekbergenweg. Zijn passagier droeg werd geen helm waarop hij werd gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau een promillage van 1,5. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Zijn bijrijder kreeg een boete voor het niet dragen van de helm.


Omstreeks 00:55 uur werd een 31-jarige automobilist uit Apeldoorn gecontroleerd op de Burgemeester Quarles van Uffordlaan. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies op het bureau een promillage van 2,1. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


Op de Schoonbroeksweg werd omstreeks 02:50 uur een 23-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 1,4. Hij bleek te rijden zonder geldig rijbewijs.


Op de Oost Veluweweg reed omstreeks 05:10 uur een 22-jarige vrouw uit Apeldoorn op haar scooter. Zij werd gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. De vrouw blies op het bureau een promillage van 1,4. Ook haar rijbewijs werd ingevorderd.


De politie maakt proces-verbaal op tegen de vier bestuurders.


Apeldoorn - Winkeldieven met hulp aangehouden


Dankzij de hulp van omstanders kon de politie zaterdag 4 april twee winkeldieven (35- en 37-jaar) uit Apeldoorn aanhouden. De twee namen kleding mee uit een winkel aan de Hoofdstraat zonder deze te betalen.


Omstreeks 13:15 uur kreeg de politie de melding van de winkeldiefstal. Twee mannen verlieten de winkel met kleding zonder deze te betalen. Oplettend winkelpersoneel ging achter de mannen aan. Eén van de mannen werd door een personeelslid met behulp van omstanders opgehouden en overgedragen aan de politie. De andere kon even later op de Stationsstraat worden aangehouden. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


Apeldoorn - Twee jongens aangehouden voor heling


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 april twee jongens (16- en 17-jaar) op de Asselsestraat in Apeldoorn aangehouden voor heling. De twee fietsten op een gestolen fiets.


Het tweetal viel omstreeks 00:10 uur op doordat het geen fietsverlichting voerde. Hierop werden zij aangesproken. Bij controle bleek dat de fiets waarop zij fietsten als gestolen stond geregistreerd. De twee werden meegenomen naar het politiebureau waar zij zijn aangemeld voor een jeugdpreventieproject. Hier wordt een passende maatregel opgelegd.


Apeldoorn - Politie controleert op weggooien van afval


De politie heeft in het weekend van 3 april t/m 5 april gecontroleerd op het weggooien van afval bij de mac Donalds aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn. Zeven mensen kregen een boete opgelegd.


In de nachtelijk uren heeft de politie gecontroleerd op het weggooien van afval op straat. Zeven mensen kregen hiervoor een boete opgelegd van E 90,-


EINDE BERICHTEN



---- --