Politie Noord- en Oost Gelderland

Zutphen - Automobilisten onder invloed alcohol


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 april twee automobilisten in Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Een 27-jarige man uit Zutphen werd omstreeks 03:00 uur op de Martinetsingel gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 1,2.


Op de Thorbeckesingel werd omstreeks 04:05 uur een 31-jarige man uit Zutphen gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed van alcohol. De ademanalyse op het bureau wees een promillage uit van 0,7.
Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.


Zutphen - Twee mannen aangehouden voor mishandeling


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 april twee mannen (17- en 18-jaar) uit de gemeente Lochem aangehouden. De twee waren betrokken bij het mishandelen van twee jongens op het Spittaalderkamp in Zutphen.


De twee jongens liepen omstreeks 03:40 uur over het Spittaalderkamp. Op een gegeven moment stopte er een auto waaruit vier mannen stappen. Eén van de mannen belaagt een jongen en pakt hem bij de keel. Hierop wordt hij naar de grond gewerkt en meerdere malen geslagen met een metalen voorwerp. Ook de andere jongen krijgt klappen. Hij wordt meerdere malen in zijn gezicht geslagen. Op het moment dat twee omstanders te hulp schieten gaan de vier mannen er vandoor. Dankzij een goed signalement kon de politie twee van de vier even later op de Bargeweg in Eefde aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


Gorssel - Schuur in brand


In de nacht van zaterdag op zondag 5 april ging een schuur aan de Ruiterweg in Gorssel in vlammen op. Er raakte niemand raakte gewond.


De hulpdiensten kregen omstreeks 00:20 uur de melding van de brand. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een frituurpan die aanstond. De brandweer gaf omstreeks 01:00 uur het sein brandmeester.


EINDE BERICHTEN

-----------------------



---- --