Politie Noord- en Oost Gelderland

Bronkhorst - Aanhangercontrole


Zoals aangekondigd heeft de politie zaterdag 4 april op meerdere plekken in de gemeente Bronkhorst gecontroleerd op het vervoer van afval naar de regionale milieustraat en de technische staat van aanhangwagens.


Op zaterdag werden aanhangwagen tussen 09:00 uur en 15:00 uur gecontroleerd. Uit ervaring weet de politie dat op de zaterdag voor Pasen veel tuinbezitters hun snoeihout en ander afval bij de regionale milieustraat brengen. Niet in alle gevallen geschiedt dit op een veilige manier.


De politie trof bij de controle tien maal aan dat er geen hulpkoppeling aanwezig was of niet op de juiste wijze gemonteerd. Verder 6 keer geen kentekenplaat, 5 keer defecte verlichting, 1 keer uitstekende delen en een keer bleek de losbreekreminrichting niet te werken. Daarnaast kregen 7 mensen een boete voor het niet dragen van een autogordel.
Naast de boetes werd er veel voorlichting gegeven over het op een veilige manier vervoeren en zijn er de nodige waarschuwingen gedaan.


Vierakker - Man op heterdaad betrapt diefstal fiets


De politie heeft een 32-jarige man uit de gemeente Zutphen aangehouden. De man werd betrapt door een bewoner op het wegnemen van een fiets bij een woning aan de Den Elterweg in Vierakker.


Een bewoner zag omstreeks 10:10 uur dat de man een fiets wegnam. Hierop ging zij hem achterna en alarmeerde de politie. De man kon ter hoogte van de begraafplaats in Baak worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Bij controle bleek dat de man geregistreerd staat als veelpleger waarop hij werd ingesloten. Hij zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Didam/ Braamt - Automobilisten onder invloed alcohol


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 april twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Een 27-jarige man uit Apeldoorn viel omstreeks 02:25 uur op doordat hij met te hoge snelheid over de Hoofdstraat in Didam reed. Hij werd op de Geraniumstraat gecontroleerd. De man bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 1,0. Hij is een beginnend bestuurder waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Omstreeks 03:35 uur werd een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats gecontroleerd op de Wijnbergseweg in Braamt. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en bleek onder invloed van alcohol. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hij blies een promillage van 0,7. Zijn auto is in beslag genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Borculo - Auto's en woning bespoten met groene verf


De politie heeft drie aangiftes opgenomen van auto's en een woning die bespoten zijn met groene verf. Mogelijk zijn er meer gedupeerden. Zij kunnen aangifte doen via www.politie.nl.


Tussen vrijdag en zaterdag 4 april werd er een auto op de Hoflaan, een auto op de Karnemelksteeg en een woning aan de Pagendijk bespoten met groene verf. De politie is een onderzoek gestart. Gedupeerden kunnen aangifte doen via www.politie.nl.


Doetinchem - Aangehouden voor belediging en mishandeling


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 april twee jongens uit de gemeente Doetinchem aangehouden voor het beledigen en mishandelen van een agent op de Grutstraat in Doetinchem.


De agent werd omstreeks 03:25 uur beledigd door de 17-jarige jongen. De 20-jarige jongen wilde de aanhouding van de 17-jarige voorkomen en sloeg de agent in zijn gezicht. Hierop werd ook hij aangehouden. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.


Hengelo (Gld) - Jongen aangehouden voor mishandeling


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 april een 17-jarige jongen uit de gemeente Bronkhorst aangehouden voor het mishandelen van een 17-jarige jongen.


De 17-jarige jongen kreeg in een uitgaansgelegenheid in Hengelo een klap in zijn gezicht van de 17-jarige verdachte. Door de beveiliging werd de jongen gevolgd en kon worden overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.


EINDE BERICHTEN



---- --