Politie Groningen

Zondag 5 april 2009

Provincie Groningen, 05-04-2009

Groningen: inbreker door politie aangehouden

Een 58-jarige man uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden voor een inbraak. De agenten kregen een telefoontje van een getuige dat er in een bedrijfspand aan de Goudlaan in Groningen zou worden ingebroken. Toegesnelde dienders hielden op basis van een signalement in de omgeving van het gebouw de man aan. Er is in ieder geval een portemonnee en een fotocamera gestolen. De man zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor diefstal jas

Een 24-jarige man uit Tweede Exloermond is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden voor diefstal. Agenten zagen dat de man in de Oosterstraat in Groningen door een andere man achterna werd gezeten. Bij een controle bleek dat de verdachte de jas aan had van de man die hem achtervolgde. Daarop heeft de politie de man meegenomen naar het politiebureau. De jas was gestolen in een horecagelegenheid. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man aangehouden voor het slaan van zijn moeder

Een 20-jarige man uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn ouderlijke woning in de stad door de politie aangehouden voor mishandeling. De man had even daarvoor zijn moeder geslagen. Hij is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De aanleiding voor de ruzie is nog niet bekend.

Groningen: man met pillen aangehouden

Een 23-jarige man uit Roden is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden in een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat in Groningen. Een medewerker zag dat de man met verdachte pillen rondliep en schakelde de politie in. Die trof bij de jongen vervolgens vier pillen aan, vermoedelijk betreft het harddrugs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

Een 21-jarige man uit Eenrum is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden voor mishandeling. De man had even daarvoor een 27-jarige man uit Emmen in een kroeg aan de Grote Markt in Groningen mishandeld. Agenten troffen de man uit Emmen met een bebloed gezicht aan. Hij zei door de man uit Eenrum in zijn gezicht geslagen te zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: dronken mannen ingesloten

Een 38-jarige man uit Groningen is zaterdagavond door de politie opgepakt voor openbare dronkenschap. De agenten troffen de man zwaar onder invloed van drank aan in de Singelstraat in Groningen.

Een 40-jarige man uit Leeuwarden is zaterdagavond door de politie opgepakt in de Crocusstraat in Groningen. Hij kon door drankgebruik niet meer op zijn benen staan. Beide mannen zijn ingesloten en mogen op het politiebureau hun roes uitslapen.

Groningen: alcomobilist aangehouden

Een 48-jarige man uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op de Jan Steenstraat in Groningen. De automobilist bleek te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek de man 1,5 promille alcohol zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Oude Pekela: acht mannen aangehouden voor openlijk geweld

Acht mannen uit Oude Pekela en Veendam, in de leeftijd van 17 tot 44 jaar oud, zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden voor openlijk geweld, openbare dronkenschap en belediging. De mannen worden verantwoordelijk gehouden voor het ingooien van meerdere ruiten van een woning aan de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela. Toen agenten polshoogte kwamen nemen troffen zij de groep behoorlijk in de olie op straat aan. De 44-jarige verdachte uit Oude Pekela beledigde de agenten woordelijk. De politie is een onderzoek gestart naar de aanleiding van de vernielingen.

Veendam: mannen aangehouden voor baldadigheid

Een 30-jarige man uit Veendam is samen met een 26-jarige plaatsgenoot zaterdagavond door de politie aangehouden voor baldadigheid. Agenten reageerden op een telefoontje dat de twee in het Julianapark in Veendam tegen hekken stonden aan te schoppen. De mannen bleken behoorlijk onder invloed van alcohol. De politie heeft de raddraaiers een bekeuring gegeven voor baldadigheid en openbare dronkenschap.

Farmsum: alcomobilst aangehouden

Een 40-jarige Duitser is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op de Valgenweg in Farmsum. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek hij ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben.