Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 05-04-2009

Drie minderjarigen plegen woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag 4 april werd er ingebroken in een hoekwoning op de Wouwestraatweg in Bergen op Zoom. Voor dit feit arresteerde de politie drie minderjarigen, 12, 13 en 15 jaar oud.

De inbraak werd gepleegd tussen 12.30 uur en 16.45 uur. De bewoonster ontdekte de inbraak bij thuiskomst, toen zij drie knapen overhaast zag wegvluchten. Eén van de daders herkende zij als een voormalig vriendje van haar zoon. Het drietal had o.a. een laptop, een Wii-gameconsole, een PlayStation en twee fietsen meegenomen. Het lukte de vrouw om één van de inbrekertjes te achterhalen. Hij werd overgedragen aan de politie, waarna snel de arrestaties van de andere twee jongens volgden. Het drietal was de woning binnengekomen via het keukendak. Daarna werd de hele woning doorzocht. Het drietal heeft tijdens het verhoor de inbraak bekend. De jongens zijn daarna overgedragen aan hun respectievelijke ouders. Ze komen alle drie uit Bergen op Zoom.

Onder invloed van alcohol en drugs frontaal tegen een boom

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag 4 april op zondag 5 april botste een 19-jarige Roosendaler met zijn auto tegen een boom. Hij was vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs.

Het ongeluk gebeurde kort voor 02.00 uur op de Van Beethovenlaan. De ravage was enorm. De auto was dermate verwrongen dat het merk en type niet meer herkenbaar waren. De veroorzaker kwam vermoedelijk met hoge snelheid vanuit het centrum. In een flauwe bocht nam hij, naar eigen zeggen, zijn mobiele telefoon op. Hij belandde in de middenberm en boste frontaal tegen een boom in de middenberm. De auto schoot daarna door op de weghelft voor tegemoetkomende verkeer en kwam tegen een hekwerk aan de overzijde van de rijbaan tot stilstand. Wonder boven wonder raakte de bestuurder niet gewond. Hij werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Om dat er mogelijk sprake is van een combinatie van alcohol- en drugsgebruik, is er een bloedproef van hem afgenomen. Het bloed wordt onderzocht in het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut. Van deze beginnend bestuurder is het rijbewijs ingevorderd,

Zakkenrolster op heterdaad betrapt

HOOGERHEIDE: Een zakkenrolster is op heterdaad betrapt en ingerekend. Dat gebeurde zaterdagmiddag 4 april om 18.00 uur in een supermarkt aan de Doelstraat. Een 28-jarige vrouw werd tijdens het boodschappen doen afgeleid door een meisje dat wat vragen stelde. Dit was duidelijk een afleidingsmanoeuvre want in een onbewaakt moment werd de portemonnee van de 28-jarige vrouw gestolen. Dat deed een handlangster van het meisje. De dievegge werd echter betrapt en vastgepakt. Het meisje ging er daarop hardlopend vandoor. De dievegge is 21 jaar oud en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Ze is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het politiebureau.

Politie onderzoekt brandstichting

BERGEN OP ZOOM Brandweer en politie werden zondag 5 april 2009 om 02.30 uur geroepen bij een brand op de Hoogstraat. Ter plaatse stond een Tomos bromfiets in brand.
Het bleek dat een groep van een man of acht de brommer in brand had. gestoken. Door deze brandstichting is de bromfiets zwaar beschadigd geraakt en vermoedelijk niet meer te herstellen. Een van de daders werd ter plaatse vastgehouden door getuigen. De 18-jarige jongeman uit Moerstraat is na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau. Daar legde hij een gedeeltelijke bekentenis af. De politie verwacht op korte termijn meer verdachten te arresteren.

Laatst gewijzigd 05-04-2009 13:39 | © Regio Midden en West Brabant |