Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 en 5 april 2009

Vier minderjarigen verdacht van vernieling en mishandeling Almelo
De politie Twente heeft 4 april vier minderjarige Almeloërs aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man uit Rijssen, vernieling van een auto en het onzedelijk betasten van een vrouw. Alle vier zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Vrijdagnacht 4 april omstreeks 2.45 uur lopen drie vrouwen (17,18 en 20 jaar) en één 20-jarige man, allen uit Rijssen, over de Marktstraat richting auto. Zij zijn uitgeweest en willen naar huis. Net op de Marktstraat gekomen lopen ze langs een viertal jongens die proberen een ruzie uit te lokken. Zij lopen zonder te reageren door over de Marktstraat waarna de vier jongens de achtervolging in zetten. Ze hebben het op de 20-jarige man voorzien. De 20-jarige wordt door één van de jongens in het gezicht gespuugd en op de parkeerplaats aangekomen wordt hij door dezelfde persoon van achteren op zijn hoofd geslagen. De andere drie staan erbij. Als het 20-jarige slachtoffer in de auto zit met een van de vrouwen, wordt door alle vier de jongens tegen de auto geschopt en geslagen. Hierdoor raakt de auto flink beschadigd.

In paniek rijdt de 20-jarige weg en blijven twee van de vrouwen achter. Eén van de vrouwen wordt onzedelijk betast waarop beide meisjes beginnen te rennen in de hoop de auto te bereiken voordat het viertal ze dit kan verhinderen. Uiteindelijk weten ook zij in te stappen op de Wierdensestraat, waar op dat moment de jongens ook weer staan. Vanuit de auto wordt dan de politie gebeld.

Kort hierop kunnen de vier jongens aan de Wierdensestraat worden aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau. Het blijkt te gaan om vier minderjarige jongens, twee van 16 en twee van 17 jaar oud, allen afkomstig uit Almelo. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Uit het onderzoek moet blijken welk aandeel eenieder in de mishandeling, vernieling en het onzedelijk betasten heeft gehad. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Bent u getuige geweest van dit voorval neemt u dan contact op met de recherche van Almelo via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. (09-038269)

Twee inbrekers aangehouden
Enschede
Op vrijdag 3 april hield de politie om 17.47 uur aan de Geulstraat in Enschede twee inbrekers aan en stelde beiden in verzekering.

Oplettende getuigen zagen dat twee onbekenden op genoemde datum en tijd een ruit van een woning aan de Geulstraat in Enschede insloegen en vervolgens de woning binnen gingen. Toen agenten ter plaatse kwamen, vertelden de getuigen dat de inbrekers net uit de woning gelopen waren met volle tassen. De agenten zagen de twee, een 38-jarige man uit Hengelo en een 44-jarige vrouw uit Enschede, kort daarop lopen met de tassen. Ze hielden het tweetal aan en namen hen mee naar het bureau. Onderweg was de 38-jarige man zeer beledigend tegen de agenten. De inbrekers zijn in verzekering gesteld. (09-038084)

Twee inbrekers op heterdaad aangehouden Enschede
Drie agenten, in samenwerking met een hond, hielden op vrijdag 3 april om 22.05 uur aan de Frederikastraat in Enschede twee inbrekers op heterdaad aan en stelde ze in verzekering.

Agenten gingen op genoemde datum en tijd naar de woning omdat oplettende getuigen zagen dat twee onbekende mannen de woning binnen gegaan waren. Na een zoektocht in de woning werd het tweetal, een 26-jarige man uit Doetinchem en een 38-jarige man uit Oldenzaal, op het dakterras van de woning ernaast gevonden en aangehouden. Beide mannen zijn door de politie in verzekering gesteld. (09-038190)

Fietsendief aangehouden (2x)
Enschede
Oplettende getuigen hielden op zaterdag 4 april om 01.00 uur aan de Dennenweg in Enschede een fietsendief aan en droegen deze over aan de politie. Agenten stelden de dief in verzekering.

Op genoemde datum en tijd misten getuigen een fiets, die achter een woning aan de Sterkerstraat in Enschede gestald stond. Ze gaan op zoek en zien aan de Dennenweg in Enschede een man met deze fiets bij zich. De getuigen houden de fietsendief, een 31-jarige man uit Enschede aan, en bellen de politie. Ondertussen lopen ze samen naar de Pathmossingel in Enschede en treffen daar de agenten. Hier dragen ze de man aan de politie over, die hem aanhouden en in verzekering stellen. (09-038238)

Oldenzaal
De politie hield op vrijdag 3 april om 23.45 uur een 20-jarige man uit Oldenzaal aan op verdenking van diefstal van een fiets. De man is in verzekering gesteld.

Oplettende getuigen zagen dat een man aan de Steenstraat in Oldenzaal zomaar één van hun fietsen oppakte, in de auto deed en wegreed. Daarbij riep hij: "Bedankt voor de fiets." De getuigen belden de politie, die aan de hand van het signalement de 20-jarige man uit Oldenzaal herkenden. De agenten zochten contact met de ouders en vroegen de 20-jarige zich te melden bij het bureau wanneer deze thuis zou komen. Later meldde de 20-jarige zich aan het bureau en bekende diefstal. Hij is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. (09-038209)

Rijbewijs ingevorderd (3x)
Almelo
Op zondag 5 april hielden agenten om 0.40 uur op de Stins in Almelo een bestuurder van een personenauto aan omdat ze vermoedden dat hij alcohol gedronken had.

Op genoemde datum en tijd zagen de agenten de bestuurder, een 33-jarige man uit Hoge Hexel, in een personenauto het fietspad naast de Stins in Almelo oprijden. Omdat de agenten dit een vreemde actie vonden, gaven ze de man een stopteken. Ze vermoedden dat de man alcohol gedronken had en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees 2 promille uit. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. (09-038619)

Hengelo
Bike-agenten zagen op zondag 5 april om 04.10 uur aan de Willemstraat in Hengelo dat een bromfietsbestuurder een verkeersovertreding maakte. De bikers hielden de man, een 22-jarige man uit Hengelo, staande om hem hierop attent te maken. Toen ze met de man in gesprek gingen, vermoedden ze dat deze teveel gedronken had. Daarop hielden de agenten de man aan en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees 1,4 promille uit. Het rijbewijs van de 22-jarige is ingevorderd. (09-038692)

Aanrijding materieel met doorrijding Enschede
Met behulp van oplettende getuigen kon de politie op zondag 5 april om 03.20 uur een 27-jarige bestuurder uit Enschede aanhouden en zijn rijbewijs invorderen. De man had kort daarvoor een aanrijding materieel veroorzaakt aan de Parkweg in Enschede en was doorgereden.

De 27-jarige man had op de Parkweg met een personenauto acht betonpalen omver gereden. Hierdoor was zijn auto total loss, maar toch reed hij door. De getuigen noteerden het kenteken en gaven dit aan de politie. Hiermee was het adres van de brokkenpiloot gauw achterhaald en kon de man in zijn woning door de politie aangehouden worden. Op het bureau onderging de man een ademanalyse, welke 1,4 promille uitwees. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (09-038684)

Man aangehouden na mishandeling (4x) Almelo
Een 17-jarige man uit Almelo werd op zondag 5 april om 04.30 uur op het Waagplein in Almelo door de politie aangehouden omdat hij eerder die avond een man uit Almelo geslagen had. Beide heren zouden elkaar kort gesproken hebben. Dit had gesprek had de 17-jarige niet aangestaan, waarop hij het slachtoffer sloeg. De 17-jarige is door de politie aangehouden en voor verhoor ingesloten. (09-038697)

Rijssen
Een 22-jarige man uit Amsterdam werd op zondag 5 april om 04.10 uur aan de Morsweg in Rijssen aangehouden omdat hij eerder die avond een man uit Rijssen zonder enige aanleiding in de horecagelegenheid mishandeld had. Door beveiligingspersoneel van de horecagelegenheid was de 22-jarige al buiten de deur gezet. Agenten namen de man van het personeel over en hielden hem aan. Op het bureau is hij ingesloten voor verhoor. (09-038698)

Denekamp
De politie hield op zondag 5 april om 03.15 uur aan de Grotestraat in Denekamp een 29-jarige man uit Nordhorn aan omdat hij eerder die avond in een horecagelegenheid een man uit Denekamp geslagen had. De 29-jarige is voor verhoor meegenomen naar het bureau en ingesloten. (09-038694)

Markelo
Op zaterdag 4 april hield de politie om 23.21 uur aan de Herikerweg in Markelo een 40-jarige man uit Markelo aan omdat hij een andere man zou hebben mishandeld. Er zou een meningsverschil tussen beide heren zijn geweest, waarbij de 40-jarige het slachtoffer op het hoofd geslagen had. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel verzorgd. De 40-jarige man is door de politie aangehouden en voor verhoor ingesloten. (09-038606)

Aanrijding letsel (3x)
Enschede
Een 62-jarige fietser uit Enschede kwam op vrijdag 3 april om 12.00 uur op de Haaksbergerstraat in aanrijding met een bus, bestuurd door een 48-jarige buschauffeur uit Aalten. De bus kwam uit de richting van het ziekenhuis in Enschede, uit het centrum. Ter hoogte van de rotonde Zuiderval had de buschauffeur de 62-jarige aan zien komen fietsen. De fietser reed over de Wooldriksweg, in de richting van de Haaksbergerstraat. Hier stak de fietser de rijbaan over en het leek erop dat ze zou blijven staan bij de middengeleider. Mevrouw reed toch door en kwam in aanrijding met de bus die net passeerde. Zij verleende dus geen voorrang aan de voor haar van rechts komende bus. De 62-jarige vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-037847)

Enschede
Op vrijdag 3 april vond om 15.10 uur een ongeval plaats op de Haaksbergerstraat in Enschede tussen een personenauto en een bromfietser. Een 72-jarige vrouw uit Haaksbergen reed met een personenauto over de Haaksbergerstraat, uit de richting van Haaksbergen, in de richting van Enschede. Op een geven moment wilde mevrouw rechtsaf slaan naar een woning aan de Haaksbergerstraat. Hierbij gaf de 72-jarige geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 34-jarige man uit Enschede op een brommer, die achter haar op het fietspad reed dat parallel aan de Haaksbergerstraat ligt. De bromfietser is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (09-038021)

Enschede
Een bromfietser en een automobilist kwamen op vrijdag 3 april om 21.00 uur aan de Wesselerbrinklaan in Enschede met elkaar in aanrijding. Als gevolg hiervan werden de bromfietsbestuurder en zijn bijrijdster voor hun verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zowel de automobilist, een 25-jarige man uit Enschede, als de bromfietsbestuurder, 18-jarige man uit Enschede, reden over de Broekheurnering in de richting van de Helmerhoek in Enschede. De automobilist stond voor het verkeerslicht stil en wilde rechtsaf slaan de Wesselerbrinklaan op. De bromfietser naderde de auto van achteren en reed bij groen rechts langs de auto, over het fietspad. De automobilist zag de bromfiets over het hoofd, gaf dus geen voorrang en kon de aanrijding niet meer vermijden. (09-038166) Snelheidscontrole
Haaksbergen
De politie Twente voert extra verkeerscontroles uit aan de Beckummerweg in Haaksbergen. Dit is een zogenoemde klachtlocatie. Een klachtlocatie is een locatie waar mensen het gevoel hebben dat het er verkeersonveilig is.

Op woensdag 2 april hield de politie tussen 07.00 - 15.00 uur een snelheidscontrole aan de Beckummerweg in Haaksbergen, ter hoogte van de Geurtsweg. Hierbij zijn 28 bonnen uitgeschreven voor bestuurders die te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 100 kilometer per uur waar 60 km per uur is toegestaan. (09-037437)